Flinke knauw MZC'11

MZC'11 moet de titelaspiraties voor de derde klasse A even in de ijskast zetten. Dit is het gevolg van de koude douche die het elftal van trainer Adriaan Nieuwenhuijse zaterdag van één van zijn vorige teams, Arnemuiden, kreeg. Zeven minuten voor tijd nam de Walcherse koploper een heerlijke (voor)sprong in een warm bad door de 0-1 aan te tekenen. Een gelukkige treffer, dat wel, maar die leverde ook punten op. Drie wel te verstaan, waardoor Arnemuiden na de vijftiende speeldag een voorsprong van vijf punten op MZC'11 heeft. ,,De gelukkigste heeft gewonnen", oordeelde een nuchtere Corné Schilperoort enkele minuten na domper die zijn team moest verwerken. ,,Het is ook echt wel typerend hoe het doelpunt er in gaat. Echt met geluk." Om het verhaal van de enige treffer af te maken. Het was een vrije trap die niet helemaal goed verwerkt kon worden en na wat gerommel bij de tweede paal terecht kwam. Daar werd de bal er in gefrommeld. Typerend voor het soms wat tamme duel was het zeker, want kansen waren er aan beide zijden nauwelijks geweest. In de eerste helft niet één. Het tekende ook wel de instelling van beide teams bij aanvang van de (top)wedstrijd. MZC'11 wilde ondanks een surplus aan aanvallende kwaliteiten niet meteen alle remmen los gooien en Arnemuiden vond het sowieso wel best. Immers, niet verliezen betekende behoud van de koppositie in 3A. Schilperoort: ,,Arnemuiden kwam hier niet om te winnen. Ze speelde erg terughoudend"". Na rust gooide MZC''11 wel wat schroom van zich af. Een aardig schot van Rick Bevelander, Martijn van Grunsven die net wat tekort kwam voor een laatste tikje, een vrije trap van Schilperoort net naast, een goede kans voor Ramon Janson en Van Grunsven die overtrapte, waren de wapenfeiten van de Zierikzeese ploeg op sportpark Den Hogen Blok. Het klinkt best wel wat, maar dat was het ook eigenlijk niet. Bij de goal van MZC'11-doelman Ruud van der Linde was tot de goal welgeteld één gevaarlijk moment. Van der Linde maakte die zelf onschadelijk. Alle andere, mogelijk gevaarlijke ballen werden door MZC'11-uitblinker Freek Torensma geneutraliseerd. ,,Ik vond dat wij geen grip op de wedstrijd hadden", ging Schilperoort, wederom realistisch,  verder. ,,Arnemuiden was wat beter en qua strijd lieten wij het afweten. Voetballend waren wij wel beter, maar we kregen niet echt de kansen waarvan je zegt: 'wij hadden moeten winnen'. Door de zege van Arnemuiden kwam er een einde aan fraaie reeks van MZC'11 van acht gewonnen wedstrijden. ,,We zaten in een flow", zei Schilperoort. ,,Dan komt deze wel even hard aan. We zullen nu alles zelf moeten blijven winnen en dan hopen dat Arnemuiden wat punten laat liggen. Ja, het zal lastig worden."