Inspiratiezuilen in gemeentehuis en bij VVV
Inspiratiezuilen in gemeentehuis en bij VVV

Inspiratiezuilen in gemeentehuis en bij VVV

Algemeen

De gemeente  heeft in samenwerking met de VVV Zeeland twee VVV-inspiratiezuilen aangeschaft en geïnstalleerd. Een staat er in de ontvangsthal van het gemeentehuis, de ander in het VVV kantoor op het Transferium in Renesse.Tezamen met twee zogenaamde ‘narrowcasting schermen’ in de hal van het gemeentehuis, willen VVV en de gemeente, gasten, inwoners en ondernemers bedienen met actuele en digitale omgevingsinformatie van het eiland. De gemeente en de VVV willen met deze plaatsing vooral ook het gebruik van ZIDS verder stimuleren onder de Schouwen-Duivelandse recreatie-ondernemers.

ZIDS is een informatiesysteem van VVV Zeeland en staat voor Zeeuws Informatie DistributieSysteem. Het ZIDS is een innovatief systeem dat alle toeristische informatie van Zeeland en Schouwen-Duiveland digitaal ontsluit. Het ZIDS systeem is uniek in Nederland en inmiddels is er ook vanuit andere VVV-regio’s belangstelling voor dit innovatieve systeem. Het systeem is mede met subsidie van de gemeente Schouwen-Duiveland ontwikkeld en bevat een verzameling van applicaties en informatiekanalen waarmee de gast actuele omgevingsinformatie kan raadplegen.

Aan het systeem in het gemeentehuis is ook nog eens gemeentelijke informatie toegevoegd. Geïnteresseerden kunnen informatie van het gemeentelijk archief, het gemeentenieuws, kernen op Schouwen-Duiveland, gemeentelijke projecten en fotocollages met het DNA van Schouwen-Duiveland raadplegen. Tevens is aan het ZIDS in het gemeentehuis ook een narrowcasting gekoppeld. Het is de bedoeling om wachtenden in de publieksruimte via dit kanaal te voorzien van actuele omgevings- en gemeentelijke informatie.

 

Meer nieuws