Nieuwjaarsconcert Westerschouwen Kultureel

Algemeen

Traditiegetrouw organiseert de Stichting Westerschouwen Kultureel (SWK) ook nu weer een Nieuwjaarsconcert. Dit concert vindt plaats op zaterdag 11 januari a.s. om 15.00 uur in de Hervormde Kerk aan de Burghsering in Burgh. SWK ontvangt nu het Kwartet Ty – Zeeuws Kamerorkest.

De naam ‘Ty’, het getijde, geeft de verbinding met Zeeland aan. Als geen andere provincie wordt Zeeland beïnvloed door de natuurkracht van de zee. Het getij dient als symbool voor schoonheid van muziek en voor de oerkrachten die achter ieder wezen of gegeven schuilgaan. Schoonheid en expressiviteit zijn twee pijlers waar Ty op bouwt. Ty – Zeeuws Kamerorkest bestaat uit maximaal 40 professionele musici. Voor deze gelegenheid is een unieke bezetting samengesteld, te weten: Dirk van de Velde (viool), Bert van Laethem (viool), Mattijs Roelen (altviool) en Liesemarie Beelaerts (cello). Op het programma staan werken van Mozart, Haydn, Schubert en Dvorak.

Kaarten voor dit i concert zijn verkrijgbaar aan de kerk voor aanvang van het concert en kosten € 7,50 per persoon. Deze prijs is zelfs inclusief glühwein en een hapje in de pauze. De kerk is open om 14.30 uur.

Meer nieuws