Theater in Renesse en Zierikzee

Algemeen

Theaters aan Zee heeft voor januari twee bijzondere voorstellingen op het programma staan. Scrum in het dorpshuis van Renesse 11 januari, 20.15 uur) en Pepijn Schoneveld in de Weverij in Zierikzee (16 januari, 20.15 uur).

In hun eigen theaterkroeg staat Scrum garant voor bijzonder grootse, uitzinnige uitbarstingen, welke afgewisseld worden met kleine, intense momenten, aan elkaar geregen door verhalen met een lach en een traan. Je geniet met volle teugen van saamhorigheid, vriendschap, muziek en drank. De akoestische folk met een keur aan instrumenten (gitaren, viool, banjo, mandoline, accordeon, drums, tin whistle en bagpipes) doet je met een glimlach de pub verlaten. Na de voorstelling sluit je de avond in de foyer af onder het genot van een single malt scotch whisky en dan ineens sta je weer buiten. Of het regent of niet, het maakt niet uit. Dit smaakt naar meer. ‘s Nachts sluit je je ogen en waan je je nog even in die Schotse kroeg.

Scrum: zes gepassioneerde muzikanten en een zingende barvrouw met een grote liefde voor rauwe, eerlijke en energieke muziek, die zij doorgaans als pure folk punkrock het publiek in smijten. Akoestisch weigert Scrum echter in te leveren op kracht en beleving. Reserveer kaarten a € 17,00 via: www.theatersaanzee.com of (06) 83 70 72 80. Pepijn Schoneveld kan van alles. Maar hij is ook van alles. Sommige mensen vinden hem namelijk een jongetje, op het infantiele af. Maar anderen zien hem als een echte man. Hij is een kleuter in een maatpak. Een gangster met een Super Soaker. Een zakenman met een soft ijsje. Een kans in ieder geval voor u om een nieuw cabarettalent te ontdekken. Op televisie heeft Pepijn gespeeld in het eerste seizoen van de serie ‘Feuten’ en in 2011 was hij te zien in de NCRV-serie ‘Mixed-Up’, oa. geregisseerd door Paula van der Oest.

Juryrapport over Pepijn Schoneveld: ,,Valt helemaal onder de noemer origineel. Van een ogenschijnlijk ondenkbaar onderwerp als geur bouwt hij een afgerond programma op, dat een authentieke indruk achterlaat door dynamiek en een uitgekiend absurdisme. Hij kan spelen en weet door zijn acteurschap een aansprekend personage neer te zetten. Via vlagen van poëzie en literaire subtiliteit slaagt hij er in een echte voorstelling te maken. Een functioneel bewegingsschema, z’n mimiek, z’n plastiek en effectieve gebaren ondersteunen hem daarin. Op die momenten is Schoneveld ook de kwetsbare theatermaker die hij wil zijn. Dan steekt hij een betoog af, dat diverse onderdelen smeedt.”

Reserveer kaarten a € 14,50 via: www.theatersaanzee.com of (06) 83 70 72 80; ( Scrum €17 en Schoneveld €14.50).

Meer nieuws