Delta Sport pikt aan maar haakt af

Delta Sport deed het niet eens onaardig tegen Westlandia, maar in de tweede helft werd duidelijk waarom eerstgenoemde derde van onderen staat en de tegenstander medekoploper is. De ploeg van trainer Jaco Vleeshouwer verloor zondagmiddag in sporthal Onderdak met 23-30 (12-13) en kende tegen Westlandia nog teveel fases waarin het te ver terug- of wegzakte. Hierdoor had de ploeg uit Westland een relatief makkelijke negende speelronde in Zierikzee. In perioden waarin Delta Sport wel thuisgaf, bood het behoorlijk weerwerk. Tweemaal pikte ze aan: in een sterk fase voor rust toen ze van 8-13 terugkrabbelde naar 12-13 en in de tweede helft toen Delta Sport bij 18-19 weer tot één punt kwam. Echter, waar ze op de openingsdag in staat was te winnen van EHC, de andere koploper in de hoofdklasse D, daar kreeg Delta Sport dat tegen Westlandia niet weer voor elkaar. Derhalve moest de thuisploeg afhaken omdat Westlandia op de genoemde stand vijfmaal op rij scoorde. Scores Delta Sport: Guido de Graaf 9, Guust Sluijs, Leon van de Zande 4, Jimmy Niemans, Jordi Niemans 2, Ruben Bos, Koen de Bruijn.