Gemeente investeert in onthaalkamer | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

Gemeente investeert in onthaalkamer

De gemeente investeert €250.000 om van parkeerterrein Langendijk (nabij Den Osse) een onthaalkamer te maken. De gemeente realiseert vierentwintig extra parkeerplaatsen, een toilet- en kleedvoorziening, een informatiepunt en extra duikvoorzieningen.

De gemeente is samen met De Nederlandse Onderwatersport Bond, Duikcentrum de Grevelingen, Duikcentrum Scharendijke en de eigenaar van de horecavoorziening om de tafel gaan zitten om te komen tot het nieuwe ontwerp. Het gezamenlijk doel is om van Langendijk een onthaalkamer te maken, waar vooral duikers, maar ook voetgangers, fietsers en automobilisten zich welkom voelen. Het is de bedoeling de werkzaamheden medio mei 2014 af te ronden.

De aanleiding voor de uitbreiding en herinrichting van Lagendijk is de parkeerproblematiek. Door de populariteit van de duikplaats zijn parkeerplaatsen vaak vol, waardoor bezoekers hun auto’s langs de kant van de weg parkeren. Dit levert gevaarlijke situaties op, ook voor de hulpdiensten die moeilijk langs de geparkeerde auto’s komen.

Van de investering van € 250.000 komt € 125.000 voor rekening van de gemeente. Aan het Havenbedrijf Rotterdam is eenzelfde financiële bijdrage gevraagd vanuit de ‘Gelden Procesafspraken Maasvlakte 2’ Onze gemeente zal in de toekomst het beheer en onderhoud van de onthaalkamer voor haar rekening nemen, terwijl het Grevelingenschap de duikvoorzieningen op de dijk en langs het water beheert.