MZC'11 licht koploper voor 't eerst pootje

Ook tegen medekoploper Nieuwdorp heeft MZC'11 haar fraaie zegereeks in stand gehouden.  Wat heet, Nieuwdorp leed op eigen veld (foto) haar eerste nederlaag (1-2) van het seizoen 2013/2014 en zag MZC'11 passeren op de ranglijst van de derde klasse A. Met andere woorden: de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse boekte haar zevende zege op rij en staat nu tweede op twee punten achterstand van de enige lijstaanvoerder Arnemuiden. De overwinning op de ploeg van ex-SKNWK-trainer Thomas de Ridder kwam drie minuten voor het laatste fluitsignaal van de dertiende competitieronde tot stand. Tiener Ramon Janson maakte links op de punt van het strafschopgebied een beweging naar buiten, draaide vervolgens naar binnen en krulde de bal weergaloos langs de Nieuwdorp-doelman in de verre hoek. Eerder in de tweede helft hielp dezelfde Janson twee veel makkelijkere kansen om zeep. Veel eerder in de wedstrijd had MZC'11 de thuisploeg al de nek kunnen omdraaien, maar vergat ze na de 0-1 (fraaie vrije trap Martijn van Grunsven) voor rust één of twee goals meer te maken. Na de pauze vergat MZC'11 te voetballen en speelde Nieuwdorp wat opportunistischer. Het leidde alleen tot een ongelukkige tegengoal waarbij MZC'11-goalie niet helemaal vrijuit ging. Daarna, net als daarvoor trouwens, was het maar karig gesteld met de mogelijkheden van Nieuwdorp. Voor Nieuwenhuijse is het wel duidelijk dat de titelstrijd in de derde klasse A tussen Arnemuiden, MZC'11 en Nieuwdorp gaat. ,,Ik vind alleen wel dat we nog teveel fases hebben waarin we terugvallen", onder meer doelend op de periode na rust tegen Nieuwdorp.