MZC'11 houdt knappe zegereeks in stand

Een knappe redding van doelman Ruud van der Linde met zijn linkerhand was nodig om zijn ploeg MZC'11 na een goed uur en een 0-1-achterstand in de wedstrijd te houden. Wat volgde was een knappe zege. De Zierikzeese formatie van trainer Adriaan Nieuwenhuijse moest winnen, zaterdag op sportpark Den Hogen Blok van Oostkapelle, om de twee koplopers, Arnemuiden en Nieuwdorp, in de nek te kunnen blijven hijgen wanneer het gaat over de kampioensgordel in de derde klasse A. Van het drietal had MZC'11 tijdens de twaalfde speelronde op papier veruit de lastigste tegenstander. In de praktijk bleek dat ook het geval. Met die wetenschap begon de thuisploeg niet best aan het duel met de Walcherse koploper, dat voor zaterdag op drie punten van MZC'11 stond. ,,De eerste helft was heel matig", verwoordde Frank Kristelijn namens de voetballers uit Zierikzee. ,,We lieten ons fysiek teveel afbluffen. In de tweede helft hebben we het beter opgepakt. We leverden we meer strijd en speelden met meer passie." Dat niet alleen, maar MZC'11 voetbalde ook beter en was daar aan het einde van de eerste helft al mee begonnen. Dat er minimaal een Zierikzeese goal zou vallen, daar waren de 'kenners' het wel over eens. In de 65e minuut was het raak. Good old Elmar Verhage stoomde goed door op links, gaf een voorzet die Martijn van Grunsven bij de eerste paal keurig en beheerst over de Oostkapelle-doelman binnen kopte: 1-1. Echter, de 1-1 had al eerder kunnen vallen maar de scheidsrechter onthield dezelfde Van Grunsven een zuivere strafschop. Het had ook enkele minuten daarvoor 0-2 kunnen zijn, maar Oostkapelle zag een bijna zekere goal door Van der Linde worden gekeerd. De Zierikzeese keeper was blij met zijn redding. ,,Een goedmakertje", doelde hij op de wedstrijd van een week eerder tegen Heinkenszand toen hij een vrije trap totaal verkeerd beoordeelde. ,,Ik zat er naast en dat is niet echt mijn stijl." Hoe dan ook, na de gelijkmaker bleef MZC'11 goed voetballen en gokte Oostkapelle vooral op de counter en dode spelmomenten. Op een enkel hachelijk moment na hield de Zierikzeese defensie stand, iets waarin de Oostkapelle niet slaagde. Zij beleefde het ene na het andere hachelijke moment omdat Ramon Janson, de linkerspits van MZC'11, het maar weer eens op zijn heupen had. Een tweede, Zierikzeese goal kon daardoor niet uitblijven en dankzij zijn kwaliteiten kon hij een schot op het goal afvuren. Doordat Rick Bevelander onderweg de bal beroerde, was de doelman van Walchernaren volledig kansloos: 2-1. Dezelfde Janson had vlak voor tijd de 3-1 op zijn schoen, maar wilde het te mooi afmaken. Mooi is de reeks die MZC'11 momenteel neerzet. Vanaf eind oktober werden er zes wedstrijden (20 goals voor en zes tegen) op rij gewonnen. Wat deze mooie cijferlijst waard is, moet zaterdag 14 december blijken. Dan staat de topper tegen medekoploper Nieuwdorp op het programma. Kristelijn: ,,Het gaat lekker. Nog een zevende en dan kunnen we lekker de winterstop in".  Van der Linde is zich al bewust van dat treffen. ,,Tegen Nieuwdorp moeten we er zeker allemaal staan".