Delta Sport wint en faalt als team

De wedstrijd tussen Delta Sport en DWS bewees maar weer eens dat de sportwereld er eentje van uitersten is. Twee weken geleden legden de handballers van de  Zierikzeese vereniging tegen het wat hoger geklasseerde Hercules 3 een puike partij op de vloer, zondag werd Delta Sport gevloerd door het lager gerangschikte DWS (28-32). Het grootste verschil tussen die twee wedstrijden - het verval, als je het zo mag zeggen, werd vorige week al ingezet met een nederlaag tegen Gemini 2, net als DWS een laagvlieger in de hoofdklasse B - was het team. Tegen Hercules stond Delta Sport er als team, tegen DWS was daar helemaal geen sprake van. De start was zondag in sporthal Onderdak ronduit beroerd. Omdat de thuisploeg kansen niet afrondde (lees: niet slim schoot) en DWS dat wel keurig deed en daar ook alle ruimte voor kreeg, stond het na tien minuten al 1-6 en wat later 2-8. Zes goals verschil is schier onoverbrugbaar, al waren kenners en spelers het daar achteraf niet mee eens. Desalniettemin bleven de spelers van Delta Sport volharden in het missen van genoeg mogelijkheden en bleef DWS wel het net achter Delta Sport-doelman Jacco de Looff doen bewegen. Zijn defensie had namelijk nauwelijks antwoord op de uitblinkers aan DWS-zijde. Bij rust was het verschil nog altijd zes doelpunten en was de wedstrijd zo goed als gespeeld. In niets straalde Delta Sport uit dat ze van DWS wilde winnen. Na rust werd het verschil zelfs acht treffers waarna de thuisploeg een kleine opleving kende en tot drie punten achterstand terugkwam. Dat hadden er zowaar twee kunnen worden, maar Ruben Bos ging van te grote afstand voor eigen succes en vergat, zoals vele ploeggenoten deze zondagmiddag, het teambelang. Na die gemiste 'kans' scoorde DWS vijfmaal op rij. Daarna was de wedstrijd een formaliteit. Maar waar was toch die ploeg die EHC, nu de nummer twee in de competitie, en Hercules 3, ook uit het linkerrijtje, bedwong? ,,Ik weet het niet. Ik weet het niet", schudde Guust Sluijs, die er elf inlegde, zijn hoofd. ,,Het team is er wel, maar niet vandaag. Vorige week", doelde hij op de verliesbeurt tegen Gemini 2, ,,was dat er zelfs meer dan vandaag. Dit is een opeenstapeling van fouten en heel veel ballen missen. We hebben misschien wel twintig keer geschoten en we maken dan drie goals. Nu stond er een keeper van lik-mijn-vestje. Op een gegeven moment snap je het zelf ook niet meer. Wat moet ik dan doen?" Misschien wat slimmer schieten? ,,Schoten zijn ook momenten. Het gaat vanzelf. Dan zit de beweging er al in als in de lucht hangt en kun je niet meer terug. Maar vandaag was het wel heel erg", gaf Sluijs toe. Zijn laatste twee woorden golden niet alleen voor de schoten, maar voor het hele optreden van Delta Sport. Scores Delta Sport: Guust Sluijs 11, Jimmy Niemans 5, Jordi Niemans 3, Thijs van Splunder, Ruben Bos, Guido de Graaf, Tim Vleeshouwer 2.