Inbrakengolf opgelost na aanhouding fietsendief

Algemeen

Met de aanhouding van een 27-jarige man uit Zierikzee denkt de politie een einde te hebben gemaakt aan de inbrakengolf op Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Achtergelaten DNA-materiaal heeft de recherche op het spoor van deze verdachte gebracht.De verdachte komt in beeld nadat hij is gezien op een mogelijk bij een woning gestolen fiets. Hierop wordt door de politie gericht onderzoek gedaan. Nadat hij enige tijd later door surveillerende agenten fietsend gezien wordt, blijkt na een controle dat deze tweewieler inderdaad weggenomen is uit een vakantiewoning in Kamperland.

DNA-onderzoek bevestigt dat de verdachte in deze vakantiewoning heeft ingebroken. Ook blijkt hieruit dat dit niet de enige inbraak is die hij heeft gepleegd. Het levert namelijk nog een 16-tal 'hits' op van diverse inbraken op Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Gisteren zijn bij een doorzoeking in de woning van de man verschillende gestolen spullen aangetroffen, zoals elektrische apparatuur, tuingereedschap en levensmiddelen.

De verdachte is vervolgens aangehouden en voor verhoor meegenomen naar PI Torentijd in Middelburg. Daar heeft hij een bekennende verklaring afgelegd. Verder onderzoek moet uitwijzen of hij ook verantwoordelijk is voor nog tientallen andere inbraken. Met deze gevangenneming hoopt de politie dat er een einde is gekomen aan de inbrakengolf op Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Meerdere aanhoudingen worden overigens niet uitgesloten.

Tijdens het onderzoek is nauw samengewerkt met de gemeente Schouwen-Duiveland en recreatieondernemers. Met name is veel geïnvesteerd in een project om de inbraken in vakantiewoningen te voorkomen. De politie en de gemeente gaan de ingezette samenwerking om het aantal inbraken terug te dringen verder versterken. Tijdens de actiedag op 11 december a.s. wordt aan het georganiseerde burgerinitiatief 'één dag tegen woninginbraken' (www.1dagniet.nl) extra aandacht gegeven aan de gezamenlijk aannpak.

Meer nieuws