Volleyballers Forza na 4-0-zege runner up

In een wedstrijd die weinig om het lijf had hebben de volleyballers van Forza een maximaal resultaat geboekt. Tegen het Zeeuws-Vlaamse Voorwaarts, de nummer voorlaatst in de promotieklasse B, werd het zaterdagavond in sportzaal de Vanger 4-0: 25-18 25-16 25-22 25-16. Met deze zege, die vijf punten oplevert, klimt Forza naar de tweede plaats. Het gat met koploper Krimpen 3, dat onlangs werd verslagen, bedraagt na negen speelronden vier punten. Tegen Voorwaarts was er niets aan de hand. Met name Lennen Jonker kon naar hartelust met smashes zijn gang gaan want de rest van het team zocht hem meerdere malen en goed op. Heel even stokte het spel van Forza toen Voorwaarts aan het einde van de derde set op twee punten kwam. Op tijd bij de les pakte de thuisploeg ook die set. Het eerste vrouwenteam van Forza had ook een ruime zege in het verschiet liggen, maar moest tegen Voltena 2 alsnog vol aan de bak om er een 3-2-overwinning uit te slepen. Na betrekkelijk eenvoudige zeges in de eerste twee sets (25-18 25-17) kwam Voltena 2 goed terug met 13-25 en 24-26. Vervolgens veroverde Forza de vijfde set met 15-10. De volleybalsters staan na negen speeldagen derde in de promotieklasse B en hebben zes punten achterstand op koploper Sliedrecht Sport 5.