Gemeenteraad zet in op vernieuwing

Algemeen

De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland zal er na de verkiezingen van 19 maart volgend jaar heel anders uitzien. Ongeveer de helft van de nu zittende raadsleden komt naar alle waarschijnlijkheid niet terug. Met zekerheid is dat niet te zeggen omdat de kiezer een voorkeurstem kan geven aan een kandidaat naar keuze. Die kan met voldoende voorkeurstemmen dan alsnog in de gemeenteraad komen ten koste van een door de partij naar voren geschoven kandidaat. Alle partijen – met uitzondering van Alert! – hebben hun kandidaten al gekozen

De gemeenteraad telt 23 raadszetels, die nu nog verdeeld zijn onder negen politieke partijen. Als de Socialistische Partij besluit mee te doen (wat nog steeds niet duidelijk is) strijden er tien partijen om de zetels. Er zijn op dit moment geen geluiden dat er zich nog andere partijen aandienen.

Binnen het college van burgemeester en wethouders hebben de wethouders Wim Stouten (LSD) en Gilles Houtekamer (SGP) laten weten er na de verkiezingen mee te stoppen. De partijen hebben achtereenvolgens Jacqueline van Burg uit Zierikzee uit Cees van den Bos uit Bruinisse naar voren geschoven mochten de partijen na de verkiezingen weer een wethouder leveren. De VVD wil Ad Verseput als wethouder in het zadel houden. Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen op pagina 3 van deze krant.

Meer nieuws