Delta Sport rekent af met angstgegner

Eindelijk heeft Delta Sport afgerekend met Hercules 3. In de voorgaande twee seizoenen behaalden de handballers van de Zierikzeese club geen enkel punt tegen de Haagse formatie, zondag was het haar angstgegner in sporthal Onderdak met 29-24 de baas. Op de zege in de vijfde wedstrijd uit de hoofdklasse D viel eigenlijk niets af te dingen of aan te merken. De eerste helft had wat weg van het uitduel met HWC. Toen kwam Delta Sport in het begin een paar treffers op achterstand, herstelde ze zich snel en goed en nam de controle over in de wedstrijd, maar vergat ze voor rust uit te lopen naar een grotere voorsprong. Die ‘fout’ maakte Delta Sport tegen Hercules 3 zondag weer. Bij rust was het slechts 13-11 waar er zeker een verschil van vier doelpunten op het scorebord had moeten staan. De spanning van de wedstrijd zat ‘m in het scoreverloop, niet in het puike optreden van Delta Sport. Alle spelers haalden een dikke voldoende en scoorden bijna allen twee of meer doelpunten. Daar zaten enkele fraaie treffers van onder andere Koen de Bruijn (knalharde schoten), Tim Vleeshouwer (tactische worpen) en Ruben Bos en Guust Sluijs (knap uit de hoek) bij. De variatie van schoten en aanvallen tekenden onder meer de kracht van Delta Sport tegen Hercules 3. Trainer Peter Bos: ,,Wij zijn een goede handballende ploeg met heel veel snelheid en heel veel kracht. Als wij in aanvallend opzicht continue de druk op de tegenpartij kunnen houden, dan zie je wat er kan gebeuren en dat resulteert gewoon in een overwinning. Klaar”. Omdat het qua scoreverloop toch lang spannend bleef, moest Delta Sport geduld opbrengen om de derde zege van het seizoen binnen te halen. Nadat Sluijs door het missen van twee grote kansen naliet de stand naar vier treffers verschil te tillen, gebeurde het even later toch. Met twee poeiers bracht De Bruijn zijn team van 20-18 naar 22-18. Dat was de marge die het ‘m deed voor de thuisploeg en dat was ook de nekslag voor Hercules 3. Toen ook de beste man namens de Hagenaars een tijdstraf kreeg, was de buit binnen voor Delta Sport. Bos overwoog nog wel de uitmuntende en veel scorende Hercules 3-handballer mandekking te geven, maar vertrouwde op het collectief van zijn team. ,,Ik hoef die vent niet uit te schakelen. Als ploeg hebben we Hercules 3 uitgeschakeld.” Maar bovenal wilde Bos zijn ploeg complimenteren. ,,De mannen hebben gedaan wat ze moesten doen. Dit is het handbal wat ik wil zien. Dat hebben ze de eerste twee wedstrijden laten zien en nu weer. Super.” Scores Delta Sport: Ruben Bos, Koen de Bruijn 5, Jimmy Niemans, Guust Sluijs, Tim Vleeshouwer 4, Guido de Graaf 3, Jordi Niemans, Leon van de Sande 2.