Gehavend Forza verslaat angstgegner Dordrecht (update)

Het eerste mannenteam van Forza heeft een zeer knappe 2-3-overwinning (17-25 25-23 25-17 24-26 12-15) in en tegen Dordrecht behaald. De tekenen voorafgaand aan het duel met de tweede keus van de gelijknamige volleybalvereniging waren verre van gunstig voor de eilandelijke promotieklasser. Dordrecht 2 was in 2012/2013 de enige ploeg die Forza tweemaal versloeg, Rutger Pesch was zoals voor het team afwezig en daar kwam kort voor vertrek de absentie van Bart Ketting bij. De speler was nog ziek en niet in staat in actie te komen. In het eerste bedrijf leek het allemaal wel mee te vallen met de tegenspoed bij Forza omdat de ploeg gewoon prima speelde. Daarna leek het wat over met het 'beginnersgeluk' in de ploeg van coach Tonie van Breda. De thuisploeg zette Forza meer onder druk in de tweede set en in de derde werd het spel er niet beter op. In het vierde bedrijf krabbelde Forza weer op en gingen de scores over en weer. Op 24-22 kreeg middenmoter Dordrecht twee setpunten: ze dachten er te zijn, maar Forza, nummer drie in de promotieklasse B, dacht daar anders over. Als team sleepte ze er een vijfde set uit. Deze werd goed begonnen en mede daardoor boekte Forza een zwaar bevochten zege. Met de 3-2 overwinning staan de Forza-mannen na acht duels met 28 punten derde in de promotieklasse. Hun vrouwelijke collega's doen het wat dat betreft even goed. Ook zij staan op die plaats en hebben hetzelfde aantal punten. Het verschil met de koploper is bij de vrouwen wat minder groot dan bij de mannen. De volleybalsters van Forza versloegen zaterdag Volley Zuid met 3-2 (20-25 25-21 25-7 22-25 15-10). De twee ploegen schotelden een leuke, aantrekkelijke wedstrijd met veel lange rally's voor. Na en voorsprong in de vierde set te hebben verspeeld, was de thuisploeg in sportzaal de Vanger in de vijfde set conditioneel en mentaal net wat beter dan Volley Zuid.