Deel opbrengst markt voor Filipijnen

Algemeen

De Hervormde gemeente van Oosterland organiseert morgen, zaterdag, een herfstmarkt in de Jodocuskerk. De helft gaat naar de Filipijnen.In de Voorkerk is een gezellige ontvangsthoek gecreëerd waar gratis koffie geschonken wordt. Op de markt worden producten aangeboden om de lange winteravonden door te komen. In de historische kerk zelf liggen zo’n 10.000 boeken uitgestald. Vooruitlopend op ‘de donkere dagen’ zijn er allerlei mooie dingen om uw huis in de juiste stemming te brengen. O.a. herfst- en kerststukjes.

Geen herfstmarkt is compleet zonder seizoenproducten; appeltaart, jam, en ter plaatse versgebakken oliebollen (op zaterdagmorgen al vanaf 09.30 uur verkrijgbaar) en pannenkoeken. Natuurlijk wordt er warme glühwein geschonken. Verder zijn er kraampjes met handige knutsels, poppenkleertjes, huisvlijt, kerstartikelen, puzzels, spelletjes en meer.

De helft van de netto opbrengst wordt dit jaar bestemd voor de slachtoffers van de ramp op de Filippijnen. Op deze wijze hoopt de Hervormde gemeente van Oosterland haar steentje bij te dragen aan het lenigen van de nood die werd veroorzaakt door de orkaan Haiyan. De markt is van 10.00-16.00 uur.

Meer nieuws