Slot Moermond

Algemeen

Landgoed Moermond te Renesse is verkocht aan Fletcher Hotels. Het gehele landgoed van 46 ha omvat de Orangerie met 44 hotelkamers, het koetshuis en het prachtige Kasteel Moermond. Landgoed –en Kasteel Moermond bevinden zich in topstaat en hebben een grote cultuurhistorische waarde. Vanaf 1 december gaat de gehele exploitatie over naar de nieuwe eigenaar , het onroerend goed volgt in januari. Slot Moermond met haar brede oprijlaan en mooie gracht stamt uit de dertiende eeuw. Het slot ligt omarmd door het Landgoed Moermond, een 46 hectare beschermd natuurgebied. Het landgoed werd rond 1229 gesticht door Costijn van Zierikzee. De bekendste bewoners zijn Jan van Renesse en Witte de Haamstede. Het kasteel is tot driemaal toe verwoest en weer opgebouwd. In 1958-1960 werd na een grondige restauratie het slot weer in originele staat gebracht. Het kasteel is tot heden enkel toegankelijk voor vergaderingen, huwelijken en recepties. Het slot is een gewilde officiële trouwlocatie voor Schouwen-Duiveland.

Het slot met de omliggende grond werd in 1955 aangekocht door de toen opgerichte Stichting Moermond, die zorg droeg voor de restauratie. Het stichtingsbestuur waarborgt door de overdracht van het complex aan Fletcher Hotels de continuïteit van de instandhouding. Het kasteel en het landgoed gaan daarmee een goede toekomst tegemoet. De werkgelegenheid blijft behouden doordat Fletcher het personeel in dienst neemt. Door opneming van Slot Moermond in deze hotelketen worden de mogelijkheden tot instandhouding verbetert terwijl dit cultureel erfgoed zijn bijzondere positie op Schouwen-Duiveland blijft behouden.

Het aantal hotelkamers zal door Fletcher worden uitgebreid naar vijftig door ook in het koetshuis nieuwe hotelkamers te realiseren. De Orangerie zal een nieuw interieur krijgen voor de brasserie. Grootste verandering zal zijn dat het kasteel dé restaurantfunctie zal krijgen en dus dagelijks open zal zijn voor lunch –en diner. Het kasteel toegankelijk maken als restaurant is een plus voor heel Schouwen-Duivenland, het interieur zal warm en luxe worden en toch voor een breed publiek. In de zomermaanden zal het restaurant zich verplaatsen naar buiten alwaar het dan uitgelichte kasteel zorgt voor een unieke belevenis. De zalen in het kasteel zullen allemaal opgefrist worden en voorzien van een nieuw interieur. Er zal een unieke bruidssuite worden gerealiseerd in het kasteel waardoor bruidsparen hun eigen kasteel kunnen hebben voor plechtigheid, receptie, feest én overnachten. Fletcher Hotels heeft 61 hotels in Nederland, veel van hen langs de kust. De hotelketen is de afgelopen 3 jaar uitgeroepen tot “Populairste Hotelketen van Nederland” en “Best Managed Company”door Deloitte. Onder Fletcher Hotels vallen ook Kasteel Erenstein in Kerkrade en Paleis ‘t Stadhouderlijkhof in Leeuwarden. “Wij zijn erg verheugd met deze aanwinst en zullen er voor zorgen dat meer gasten gaan genieten van deze bijzondere kustlocatie. Wij zien het als een uitdaging om het unieke karakter van Slot Moermond te behouden en te versterken” aldus Chris Luken van Fletcher Hotels.

Meer nieuws