Delta Sport door het hart afgestraft

Delta Sport-trainer Jaco Vleeshouwer kon in zekere mate wel vrede hebben met het verlies van zijn ploeg omdat hij HWC wel beter vond, maar de eindstand (28-23) toonde niet het echte verschil met de Vlaardingse opponent. Thuisploeg HWC maakte zondag het onderscheid door het midden. Oftewel: in het hart van de verdediging werd Delta Sport hard getroffen. ,,In het midden werd er niet goed uitgedekt en met onze bloklengte moet je schuiven, schuiven en nog eens schuiven", vertelde Vleeshouwer, die de eerste twee (winnende) partijen van zijn ploeg vanwege een vakantie had gemist. In de eerste wedstrijd van de coach en de derde van zijn ploeg in de hoofdklasse D waren er zeker mogelijkheden om als winnaar uit de bus te komen en de gedeelde koppositie met Oliveo, Westlandia en Hercules 3 te pakken.  Na een 3-1-achterstand in sporthal Westwijk krabbelde Delta Sport keurig terug, nam ze meer en meer het initiatief, viel gevarieerd aan en stond steeds een doelpunt voor. Die ene treffer verschil hadden er voor rust zeker drie tot vier moeten zijn, oordeelde Vleeshouwer na afloop. ,,Voor rust krijgen we vier open kansen." Opvallend was dat daarbij regelmatig pal en lat werden getroffen. Vleeshouwer: ,,Dan schiet je dus te scherp en dat is niet nodig. Er staan namelijk geen wereldkeepers in het doel". In plaats van een voordelige marge voor rust te nemen, egaliseerde HWC in de laatste seconden van de eerste helft tot 11-11. In de tweede helft kwam Delta Sport nog tweemaal op gelijke hoogte (15-15 en 16-16), maar daarna 'vloog' HWC door tot het gat dat Delta Sport voor de pauze had moeten slaan. Alle aanvallen gingen door het midden en de Zierikzeese defensie had er geen afdoende antwoord op. ,,We deden niet meer wat we moesten doen. Verdedigend doen we niet meer dat extra stapje", zag Vleeshouwer. In die fase verloor Delta Sport de wedstrijd want daarna scoorden beide handbalformaties zo goed als om en om. Sterker nog of misschien wel pijnlijker, Delta Sport produceerde in de tweede helft meer doelpunten dan in het eerste bedrijf. Vleeshouwer: ,,HWC is verder dan wij". Scores Delta Sport: Guido de Graaf, Guust Sluijs 7, Koen de Bruijn 4, Jimmy Niemans 2, Ruben Bos, Roy Lefevre, Tim Vleeshouwer.