Rotary doet mee met Sinterklaasbank

Algemeen

Dit jaar zal door Rotary Zierikzee voor het eerst een Sinterklaasbank op Schouwen-Duiveland georganiseerd worden. De Rotarians zijn er van overtuigd, dat er ook op Schouwen-Duiveland kinderen zijn, waar de Sint misschien stilletjes hun huisje voorbij zal rijden. De serviceclub gunt alle kinderen op 5 december een cadeau van Sinterklaas en zet zich daarvoor in door samenwerkte werken met de Nationale Stichting Sinterklaasbank, om dit voor deze kinderen ook werkelijkheid te laten zijn.

De Sinterklaasbank is geen commerciële organisatie; Het is een nationale stichting, waarvan alle medewerkers en samenwerkende organisaties zich geheel belangeloos inzetten, binnen hun eigen woonomgeving. Zij zorgen ervoor dat ook kinderen uit gezinnen waar echt geen geld is voor het vieren van Sinterklaas toch een Sinterklaascadeau krijgen.

Het gaat om gezinnen die vaak door tal van oorzaken financieel aan de grond zitten dat ze bijna onzichtbaar zijn geworden. Voor kinderen die opgroeien in die gezinnen heeft Elisa Nuij zes jaar geleden de Sinterklaasbank opgericht. De Sinterklaasbank onderscheidt zich van andere initiatieven en organisaties omdat bij de Sinterklaasbank kinderen uit een zorgvuldig samengesteld verlanglijstje hun eigen cadeau kunnen kiezen. Geen tweedehands speelgoed, een bewuste keuze. Zes jaar geleden was ’t Gooi de eerste regio met een Sinterklaasbank. Inmiddels is De Sinterklaasbank actief in zestien regio’s waaronder dus nu ook Schouwen Duiveland. ,,Ik hoop dat De Sinterklaasbank over een paar jaar niet meer nodig is,” zegt Elisa Nuij. ,,Maar voorlopig is het beeld nog dat het aantal elk jaar groeit. Vorig jaar konden we 1250 kinderen blij maken, nu gaan we richting de 3.500. Die groei laat ook meteen zien waarom sponsoring hiervan zo belangrijk is. Om te zorgen dat er steeds minder kinderen ‘buiten de boot vallen’ met Sinterklaas.” De Rotary gaat geld inzamelen voor de actie.

Meer nieuws