Bijna veertig inbraken in drie maanden tijd | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

Bijna veertig inbraken in drie maanden tijd

Wie exact wil weten waar op Schouwen-Duiveland wordt ingebroken kan vanaf vandaag terecht op www.politie.nl/misdaad-in-kaart. Eén blik op de kaart van het eiland leert dat er in de achterliggende drie maanden maar liefst 38 keer is ingebroken of daar een poging toegedaan is.De website biedt een beeld van alle inbreken in Nederland, maar met een handig zoeksysteem kan op postcodegebied gezocht worden. Die leert dat alleen al in Zierikzee zeventien keer ingebroken is. Dat is zelfs op straatniveau terug te vinden. Na Renesse en Brouwershaven gaat het om op zichzelf staande inbraken.

De politie probeert het publiek op deze manier bewust te maken van het sluipende gevaar. Mensen willen liever niet geloven dat het woonhuis (of winkel) het doelwit van inbrekers kan zijn. Als dat bewustzijn er wel is, zal het aantal mensen dat soms relatief éénvoudige maatregelen neemt ook toenemen, zo verwacht de politie. De tijd dat de politie persberichten de wereld instuurde om te laten weten wat er gebeurt op het eiland is wel voorbij. Slechts sporadisch nog informeert de politie over grotere incidenten. Inbraken halen het ‘persbericht’ meestal niet. Daarmee ontstaat er een vertekend beeld al zou er nauwelijks iets gebeuren op Schouwen-Duiveland.

Met de komst van de nationale politie is de berichtgeving nog verder verschraald. Met de website over de inbraken kan het publiek zich nu zelf informeren.