Wethouder altijd al tegen verdwijnen kikkerfontein | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

Wethouder altijd al tegen verdwijnen kikkerfontein

Wethouder Wim Stouten is altijd faliekant tegen het weghalen van de kikkerfontein op het Havenpark geweest. Maar hij kan zijn hart ophalen; de fontein, het anker én Job Baster blijven in de nieuwe plannen staan. Ook de geplande paden (het geulenpatroon) in het Havenpark worden bescheidener.

Wethouder Stouten liet donderdag desgevraagd weten dat hij in het college van burgemeester en wethouders een minderheidsstandpunt had ingenomen ten aanzien van de kikkerfontein. ,,Ik zag dat nooit zitten.” Maar hij heeft het nooit hardop gezegd en het standpunt van zijn collega’s altijd uitgedragen; ondanks de felle protesten in de stad.

Stouten deed die ontboezeming nadat hem gevraagd werd of hij blij is met de versobering van het plan. De vraag of hij de suggesties van omwonenden ‘een verrijking’ heeft gevonden, daarop bleef een antwoord uit, maar dat hij de kikkerfontein niet weg wilde hebben is nu dus wel duidelijk. En dat voorstel gaat dus naar de gemeenteraad in november. De omstreden bestrating tussen het Havenpark en de panden daar blijft wel staan. Dat is volgens Stouten nodig om aansluiting te houden met de wegenstructuur op het Havenplein. Op het Kraanplein komen wat hem betreft terrassen en ook de Spaanse trappen worden aangelegd naar de Oude Haven toe.

Dat betekent dat Zierikzee binnenkort twee kikkerfonteinen heeft. Want op het plein aan de Maarstraat wordt er ook één aangelegd, die eerder bedoeld was als alternatief voor de fontein aan het Havenpark.