Volleybalteams Forza handhaven zich in top

Het eerste mannen- en vrouwenteam van volleybalclub Forza blijven goed presteren in de promotieklassen. De vrouwen bekleden zaterdag na de 1-3-overwinning (25-16 20-25 24-26 12-25) op Voleco uit Ouderkerk aan den IJssel de koppositie in de promotieklasse A.  De volleybalmannen zegevierden met 2-3 (23-25 16-25 25-19 25-18 10-15) bij Voko en blijft daarmee derde in de promotieklasse B, maar de ploeg was allerminst tevreden met het vertoonde en spel en resultaat. Een rommelige eerste set kon toch in de wacht worden gesleept en na een beter tweede bedrijf leek er voor Forza niets aan de hand. In de derde en vierde set liep Forza ineens straatlengten achter en had ze geen schijn van kans. De Schouwse mannen pakten de draad in de vijfde set net op tijd op, wisselden bij een 8-6-voorsprong en scoorden een paar punten achter elkaar. ,,Nadat Voko na een time-out verkeerd in het veld ging staan, was het chaos bij hen", meldde Forza-speler Valentijn Luijk, ,,en konden we de set uitspelen. Het was een 3-2-winst die voelde als een nederlaag omdat we ver onder ons niveau speelden."