Zierikzees vervolg op Movember

Algemeen

Café de Gekroonde Suikerbiet, reclamebureau 10uur, en kapperszaken ’t Kappertje en Barbershop van Dam uit Zierikzee zetten zich dit jaar gezamenlijk in voor Movember: de wereldwijde actie waarbij geld wordt ingezameld voor de strijd tegen prostaatkanker.Movember begon in 2003 in Australië en verwierf door de jaren heen steeds meer bekendheid, met name vanwege het ludieke karakter van de actie: gedurende de hele maand november laten de deelnemende mannen hun snor staan en laten zich daarbij sponsoren. In 2012 werd tijdens Movember wereldwijd ruim 98 miljoen euro opgehaald.

Wat begon als geintje door uit sympathie ‘gewoon de snor een maandje te laten staan’, leverde vorig jaar door samenwerking van ’t Kappertje en de Biet al ruim € 2.500,- op voor het goede doel. Doelstelling is, zeker nu ook Barbershop van Dam en 10uur zich hebben aangesloten, om in 2013 een nog mooier bedrag in te zamelen.

De medewerkers van het café en de betrokken kapperszaken zamelen geld in bij hun klanten en proberen deze eveneens aan te sporen om op hun beurt ook deel te nemen aan de actie. “Dat zorgt voor een leuke interactie met de gasten, er komen vermakelijke activiteiten uit voort en het ondersteunt ook nog eens fantastisch doel! Wat wil je nou nog meer?”, aldus Robbie Stoutjesdijk van Café de Gekroonde Suikerbiet.

De kick-off van de ZZ Movember-actie vindt plaats op vrijdag 1 november in Café de Biet, waar deelnemers voor de laatste keer geschoren zullen worden.

Meer nieuws