ZSC'62 doet SKNWK pijn

Voor Mike de Voogd van ZSC'62, met drie goals man of the match, kon de middag niet stuk, maar hij besefte ook wel dat derby tegen SKNWK in het begin een totaal andere wending had kunnen, of misschien wel moeten krijgen. Het streekduel SKNWK-ZSC'62 (1-3) op sportpark Het Springer had al in de eerste minuut een strafschop voor de thuisploeg moeten opleveren. Bijna iedereen was het daar over eens. Luister maar naar SKNWK-trainer Jack Wijnands. ,,Dat was heel duidelijk." Gaf de scheidsrechter, die nogal eens weifelend optrad zaterdag, de pingel niet omdat het de eerste minuut was, luidde de vraag aan de coach uit 's-Gravenpolder. ,,Ik denk het wel", stelde Wijnands. ,,Het was een honderdprocent-penalty", gaf De Voogd sportief toe, ,,want ik stond er precies achter. 'Nee he', dacht ik, 'gaan we zo beginnen'." Tot verbazing van iedereen vond de leidsman het niets en bleef het derhalve nog 0-0. Nog want in de tweede minuut kreeg ZSC'62'er Jos Erades een vrije kopkans om de wedstrijd open te breken. Dat gebeurde alsnog binnen tien minuten. De snelle Robin Provoost ging goed door op rechts, haalde de achterlijn en gaf keurig voor op de meegelopen De Voogd. ,,Iedereen lette op Robin en ik kon bij de verdediger wegkruipen." Wijnands, doelend op Provoost(links op de foto): ,,Wij konden niet omgaan met de snelheid van die nummer elf. Daardoor hadden we teveel moeite met hun spel. We misten ook Carlo van der Maas en Timo Verkaart. Hij is redelijk snel en Timo had 'm iets meer onder controle kunnen krijgen". De controle over de eerste derby op Schouwen-Duiveland in het seizoen 2013/2014 was er bij de ploeg uit Scharendijke. ZSC'62, dat door zege in punten gelijk komt met SKNWK, wilde en deed meer. ,,Wij hebben meer strijd geleverd. We waren echt scherp en hebben dat negentig minuten volgehouden", vond De Voogd. ,,We hebben ook meer kansen gehad en Raymond (Bodbijl, de doelman, red.) haalt er veel uit. Daar mogen we ook niet over klagen". Dat deed de ZSC'62-keeper vooral in de tweede helft toen SKNWK na rust iets meer aandrong dan voor de pauze. De hoop op een beter resultaat werd na ongeveer een uur spelen de grond ingeboord toen ZSC'62 na een overtreding op Provoost in het strafschopgebied wel een penalty kreeg. De Voogd deponeerde de bal via de binnenkant van de paal binnen: 0-2. Bij deze stand moest SKNWK nog meer aanzetten, Bodbijl reageerde een paar keer goed op inzetten van Robbert Padmos, die ook nog een keer op de paal punterde, Martijn Backx en Remco van den Berge en had ze de pech dat de scheidsrechter twee situaties in het zestienmetergebied van ZSC'62 niet als een strafschop beoordeelde. Ook van de gebruikelijke optelsom wilde hij niets weten. Wijnands: ,,Voetballend waren wij niets minder, maar veel minder effectief. We hebben gescoord, maar veel meer zat er niet in. Het is een terechte overwinning van ZSC'62. Daar kan ik duidelijk over zijn". En over het niet geven van een strafschop in de eerste minuut. ,,Dan heb je nog 89 minuten om het goed te doen. Dat kan het niet zijn."