Maartje en Kine naar de Weverij
Maartje en Kine naar de Weverij

Maartje en Kine naar de Weverij

Algemeen

Het duo Maartje & Kine komt donderdag 24 oktober naar de Weverij in Zierikzee. De brengen de voorstelling Vreemd folk. Maartje de Boer en Kine Handlykken ontmoetten elkaar in de gangen van het conservatorium. Met hun eerste cabaretprogramma schopten ze het meteen tot de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2010 en de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Inmiddels zijn ze regelmatig te zien op VARA HumorTV en spelen en schrijven ze alle muziek voor de Eindemaandshow in Toomler met Martijn Koning van Comedytrain. Maartje & Kine speelden op verschillende festivals (o.a. Lowlands) en diverse theaters in Nederland en België. Met 11 verschillende muziekinstrumenten, een verfrissende blik op de actualiteit en hun ontwapenende aanwezigheid op het podium brengt dit unieke en muzikale duo op een eigenwijze manier het oude cabaret terug in het theater.

‘Vreemd folk’ gaat over excentriek publiek, merkwaardige componisten en bijzondere types in de actualiteit. Op een podium vol met instrumenten bezingen en bespelen Maartje & Kine deze vreemde figuren in allerlei muziekstijlen. Instrumenten: Viool/Accordeon/Ukelele/Banjo/Basbalalaika/Piano/Autoharp/Melodica/ Mondharmonica/Klokkenspel/Kazoo.

De combinatie van stalen blikken en hilarische teksten zorgt er telkens voor dat het publiek krom ligt van het lachen.  (...) Opzwepende klezmermuziek, Ierse folklore, Franse chansons, Argentijnse tango, klassieke muziek, cabareteske liedjes en verhalen. Deze dames zijn van alle markten thuis. (Recensie CultuurBewust). Hier staan twee dames die nergens bang voor zijn. Niet om harde noten te kraken, niet voor gemene tackles op de enkels. De combinatie Noorwegen-Houten neemt nergens een blad voor de mond en is op een hele fijne manier actueel. (Juryrapport Amsterdams Kleinkunst Festival)

Voor meer informatie kijk op  www.maartjeenkine.nl. Kaarten à € 14,50 zijn verkrijgbaar via info@cultuurpodiazeeland.nl.

Meer nieuws