Scholieren op de fiets voor afvalproject

Algemeen

Ongeveer 135 leerlingen van de tweede klassen MAVO en HAVO van Pieter Zeeman fietsen de komende week langs verschillende bedrijven en instellingen om voorlichting te krijgen over soorten en hoeveelheden afval die vrijkomen en de wijze waarop de bedrijven en instellingen met het afval omgaan.Het doel van deze afvalfietstocht is de leerlingen een indruk te geven van de verschillende afvalstromen in onze maatschappij. Daarnaast verwerven ze kennis en inzicht in de problemen die de locale afvalberg met zich meebrengt voor het milieu en de samenleving. Op donderdag 24 oktober fietsen ruim 135 leerlingen in groepjes langs bedrijven om te horen hoe zij met afval omgaan. De leerlingen krijgen een opdrachtenboekje mee waarin gerichte vragen staan. Natuurlijk zijn ze zelf vrij om ook andere vragen te stellen. Op school worden de opgedane ervaringen en resultaten verder verwerkt, zoals in een presentatie voor de andere leerlingen in de klas. Wim Stouten, wethouder,  zal op donderdag 24 oktober  om 09.00 uur de ‘aftrap’ van de afvalfietstocht verzorgen.

Ruim zestien bedrijven en instellingen in Zierikzee werken mee aan deze afvalfietstocht en zullen tussen 9.00 en 15.00 uur de leerlingen ontvangen om op hun beurt een aspect van afval toe te lichten.

De afvalfietstocht wordt georganiseerd door het NME Centrum Schouwen-Duiveland in samenwerking met Pontes Pieter Zeeman.

Meer nieuws