Krimp onderwerp van de dialoogtafels
Krimp onderwerp van de dialoogtafels

Krimp onderwerp van de dialoogtafels

Algemeen

Tijdens de Week van de Dialoog van 4 tot 9 november wordt aan verschillende tafels op Schouwen-Duiveland gesproken over Krimp als Kans. Juist in tijden van bezuiniging en van krimp is het de kunst om alle zeilen bij te zetten om elkaar te ondersteunen om creatieve oplossingen te vinden. Dat begint bij het luisteren naar elkaars verhalen.

Al tijdens het oefenen met de dialoogvragen merken we dat het thema ‘Krimp als Kans’ inspirerende verhalen oplevert over hoe mensen en organisaties nieuwe kansen weten te creëren uit situaties waarin sprake is van krimp. Denk bijvoorbeeld aan een vereniging die kampt met ledenverlies en de situatie aangrijpt om nieuwe wegen in te slaan. Of aan een organisatie die dreigt te moeten sluiten door omzetverlies en haar werknemers aanspoort om met nieuwe ideeën te komen. Of ‘gewone’ mensen die vanuit een periode van stilstaan bij zichzelf erachter komen wat zij echt belangrijk vinden en er voor kiezen een andere weg in te slaan.

Iedereen die benieuwd is naar de verhalen van anderen en die bereid is zijn/haar eigen verhaal  met anderen te delen, kan zich aanmelden als tafelorganisator of als deelnemer.

Met vragen of voor het aanmelden als gespreksleider of tafelorganisator, zie www.schouwen-duivelandindialoog.nl. U kunt ook contact opnemen via  info@schouwen-duivelandindialoog.nl.

Meer nieuws