Eerste winst Bruse Boys

Met de resultaten uit de vorige twee seizoenen tegen Zwaluwe en de meeste recente prestatie's in de huidige competitie was Wim Nieuwland er bij een 2-1-voorsprong nog niet gerust op. Tot de bevrijdende, derde goal op sportpark Volharding viel, maalde het stevig rond onder de kale hersenpan van Nieuwland. De afgelopen weken - veel mogelijkheden maar veel te weinig goals waardoor Bruse Boys driemaal gelijkspeelde - spookten door het hoofd van Nieuwland. ,,Het zullen toch niet weer dure missers worden", haalde hij zaterdag de wederom vele kansen terug in herinnering. 2-1 Blijft een linke stand, we gaven te veel vrije trappen weg en dan vraag je om problemen. Uiteindelijk was dat gelukkig niet het geval en gaat hij er wel in." Daarvoor zorgde Domenique van den Berge, drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd. De spits, die tegen Zwaluwe behoorlijk wat kansen liet liggen, al waren ze niet allemaal even makkelijk, hoefde de bal bij de tweede paal maar aan te raken na een subtiel voorzetje van invaller Rowdy van der Vlist die daarmee de Brabantse doelman verrastte. In de laatste minuut van blessuretijd tijd had dezelfde Van den Berge de winst naar 4-1 kunnen tillen, maar zijn subtiele lob over de goalie ging maar net naast. Voor de overwinning maakte het Bruse Boys niet uit want de eerste drie punten waren bij de derde treffer definitief een feit. Bovendien was de zege op Zwaluwe in meerdere opzichten een mentale. Het gebeurde met enkele voetballers, Eric Duffener,  Gerard Vogel, Tommy Pronk en Van der Vlist die normaal gesproken buiten de eerste elf van Nieuwland vallen. Ze kregen en pakten bijna allen hun kans vanwege blessures van Olaf Willemse, Jasper Maaskant, Marc Bijdevaate en Thomas Groeneveld. Winst op Zwaluwe was alweer een tijdje geleden: in de afgelopen twee voetbaljaargangen won Bruse Boys niet één keer, laat staan dat ze scoorde. De meeste pijnlijke van de vier was de 0-4 van het afgelopen seizoen waarmee Bruse Boys definitief afhaakte voor het kampioenschap. En, het derde aspect, er werd voor het eerst gewonnen in het seizoen 2013/2014. Nieuwland: ,,Dit is een hele belangrijke overwinning voor ons". Die zege had Bruse Boys al voor rust in veilige haven moeten brengen. Mats Willemse, spelend als meeste vooruitgeschoven middenvelder en dat is de plek waar hij, dicht bij Van den Berge, het beste rendeert: ,,Het had al 4-0 moeten staan". Daar was geen woord van gelogen. Nieuwland daarover: ,,Het lag aan ons. We hadden het eerder moeten afmaken". In de eerste vijf minuten kreeg de thuisploeg al drie behoorlijk kansen, waarvan Van den Berge er twee verkwanselde. Zwaluwe daarentegen bakte er weinig van, maar scoorde na een goed kwartier bij haar eerste aanval 0-1 waarbij de Bruse defensie er niet helemaal jofel uitzag. Zeven minuten later egaliseerde uitblinker Willemse. Komend vanachter de Zwaluwe-defensie was hij koel oog in oog met hun keeper: 1-1. Nog voor rust scoorde Willemse uit een rebound van een schot van Marco Ketting, die daartoe kwam omdat hij in één beweging twee Zwaluwe-voetballers het bos instuurde. Na de pauze ging Bruse Boys vrolijk door met het missen van kansen en greep Zwaluwe halverwege de tweede helft steeds meer het initiatief. Maar het Zwaluwe van dit seizoen is niet meer het Zwaluwe van de voorbije twee jaren. Bruse Boys-doelman Mark Giljam hoefde zich slechts eenmaal goed te strekken voor een schot. Derhalve bleef het 2-1, een stand die Nieuwland benauwde maar Willemse niet zo. ,,Het is stand waarbij je nog gelijk kunt spelen, maar echt kansen hebben ze niet gehad." Derhalve kon Willemse terugkijken op een geslaagde middag voor Bruse Boys en hemzelf. Dat de twee weer bij elkaar horen, bevalt hem zeker. Sterker nog, als Willemse scoort, verliest Bruse Boys niet. Hij kon wel lachen om die 'conclusie'. ,,Tot nu toe wel en nu kunnen we weer een beetje omhoog kijken."