Lange tijd leek een zondagschot van Terneuzense Boys de wedstrijd tegen Bruse Boys bepalend te zijn voor de eindstand. Toch verscheen ook het cijfer één achter de naam van de bespeler van sportpark Volharding waar zaterdag voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen 2013/2014 het fraaie en gelijknamige magazine werd gepresenteerd. ,,Met gelijke spelen schiet je niet veel op", doelde Bruse Boys-trainer Wim Nieuwland op het tweede gelijkspel op rij, ,,maar met 1-0 verliezen is ook niet leuk Als je reëel bent, kan ik met een punt leven." Verdediger en aanvoerder Johan Vroegindeweij had iets meer moeite met die gedachte, maar dat kwam omdat hij er persoonlijk voor had kunnen zorgen dat Bruse Boys in de  slotfase drie punten rijker was geweest. Uit een corner kopte hij maar rakelings naast. Hoever de bal naast was? ,,Als-ie de paal had kunnen ruiken, had-ie het nu gedaan. Het was voor open doel. Een honderd procent kans die ik eigenlijk had moeten benutten." Het zou een spectaculair einde geweest zijn van een wedstrijd die zelden echt tot de verbeelding sprak. Terneuzense Boys had niet bepaald voetballende bedoelingen en bij Bruse Boys was er weinig lijn in te ontdekken. Dat had onder meer te maken met de positie van Mats Willemse die regelmatig enkele meters voor zijn defensie de bal kwam ophalen. Dat is niet de plaats waar je de van Kloetinge teruggekeerde middenvelder wil zien. Willemse is gebaat in een enigszins vrije rol als meest aanvallende middenvelder om in die functie gevaar te stichten. Nu was het gat met de spits Domenique van den Berge te groot, al was laatstgenoemde in de laatste tien minuten van de eerste helft gevaarlijk en kansrijk met een kopbal tegen de lat en een volley in de handen van de Zeeuws-Vlaamse doelman. Waar Van den Berge de mogelijkheden onbenut liet, sloeg Terneuzense Boys met geweldig afstandsschot van zeker twintig meter in de blessuretijd van de eerste helft wel toe. Toeval of niet, met een meer vooruitgeschoven Mats Willemse had Bruse Boys in de eerste fase na rust de wedstrijd in handen, hoe gek dat ook klinkt bij een 0-1-achterstand. ,,We hadden zo'n veldoverwicht", vond Vroegindeweij, ,,en we verlegden het spel wat beter dan in de eerste helft. Voetballend waren we zeker niet de mindere van Terneuzense Boys, eerder de betere. Toen hadden we er eigenlijk één of twee moeten maken." Ook Nieuwland zag na rust een beter Bruse Boys. ,,Met Marco Ketting en Robin Meertens als verdedigende middenvelders en Mats Willemse naar voren, kregen we meer druk naar voren en werd voor iets gevaarlijker bij ons." Niettemin bleven Bruse goals uit en leek het zondagschot bepalend te worden. Tot een kwartier voor tijd Ketting Willemse op de rand van het strafschopgebied vond. Ongehinderd schoof de middenvelder de bal keurig in de rechterhoek: 1-1. Nieuwland, refererend aan de beginopstelling: ,,Met Mats op 'tien' is het me beter bevallen".