Spektakel bij DFS op openingsdag

Van de zeven standaardclubs op Schouwen-Duiveland, die in het zaterdagvoetbal bij de amateurs actief zijn en aan het seizoen 2013/2014 begonnen, is DFS spectaculair gestart. Tegen Walcheren werd op het tweede veld van sportpark Van Zuijen een ‘korfbalwedstrijd’ dat in 5-5 eindigde. Met tien goals was het voor de neutrale toeschouwer een heerlijke wedstrijd, Walcheren was het meest gelukkig met de uitslag en de ploeg uit Burgh-Haamstede bleef in de openingswedstrijd met een kater achter. Dat katterige gevoel kreeg het al in de eerste twintig minuten van de wedstrijd toen bijna iedere kans voor Walcheren raak was: 0-3. Wonderbaarlijk genoeg herrees DFS nog voor rust: 4-3. Vrij snel na de pauze werd het 5-3 en leek het duel voor de thuisploeg in kannen en kruiken. Het werd toch weer spannend toen Walcheren op 5-4 kwam. Daarna kreeg DFS echter twee goede mogelijkheden, maar een strafschop en een vrije kopkans waren niet aan de ploeg van trainer Ben van de Bos besteed. In één van de laatste minuten maakt Walcheren ook haar vijfde goal. Duiveland begon nog slechter dan DFS aan de competitie. Het bezoekende SSV’65 scoorde er lustig op los op het Oostersportpark: 1-5. In dezelfde tweede klasse E startte Bruse Boys met een doelpuntloos gelijkspel bij De Meeuwen. ZSC’62 was in de vierde klasse A de enige Schouwse ploeg die reden tot juichen had door met 1-2 bij SVD te winnen. De hernieuwde kennismaking voor WIK’57 met de vierde klasse resulteerde in een 2-0-nederlaag bij Lewedorpse Boys. SKNWK verloor met 3-2 bij Bevelanders.

UITSLAGEN Tweede klasse E: De Meeuwen-Bruse Boys 0-0 Duiveland-SSV’65 1-5 (1-1 Ronald Zwager

Derde klasse A: DFS-Walcheren 5-5 (1-3 Dennis Schuitemaker, 2-3 Jeroen Grefkens, 3-3 en 4-3 Koen van de Berge, 5-3 Nuno Varela) MZC’11-Nieuwland afg. (vanwege droogte)

Vierde klasse A: Lewedorpse Boys-WIK’57 2-0 Bevelanders-SKNWK 3-2 (0-1 Remco van den Berge, 1-2 Carlo van der Maas (penalty) SVD-ZSC’62 1-2 (0-1 en 0-2 Nicky van der Velden)