Zuidhoek introduceert sociaal ondernemerschap

Algemeen

Een vervoersdienst van de parkeerterreinen naar de binnenstad van Zierikzee of zonnepanelen leggen op de daken van bedrijven op het eiland.Het zijn twee voorbeelden van het ‘sociaal ondernemerschap’ dat de Zuidhoek als sociale werkvoorziening voor elkaar wil krijgen. Mét de ondernemers in de regio samen. Directeur Jos Rijk van de Zuidhoek wil met een ontbijt eind september ondernemend Schouwen-Duiveland aan zijn bedrijf gaan binden. In de toekomst is er in de sociale werkvoorziening steeds minder plaats voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Dat wordt het nieuwe kabinetsbeleid.

[banner]

,,Voor wie nu in de Zuidhoek werkt, verandert er niets. Maar vanaf 2015 kunnen er geen nieuwe mensen meer instromen op de manier zoals dat nu gebeurt.” ,,Dus” – zo stelt Rijk – ,,wordt samenwerken met het reguliere bedrijfsleven steeds belangrijker”.

De Zuidhoek wil samen met ondernemend Schouwen-Duiveland projecten bedenken én ontwikkelen, die ruimte bieden aan mensen, die nu nog op de Zuidhoek ‘aangewezen’ zijn. Projecten, die nadrukkelijk door ondernemers zelf moeten worden gedragen omdat ze anders geen kans van slagen hebben. Op 25 september is er een ontbijt als aftrap van dit voor Zeeland nieuwe fenomeen.

Meer nieuws