GGD start toch vaccinatiespreekuur in Nieuwerkerk

Algemeen

Sinds donderdag is er in twee nieuwe kernen in Zeeland sprake van een cluster van mazelen, te weten in Nieuwerkerk en Meliskerke. Voor mensen uit deze kernen organiseert de GGD Zeeland vanaf volgende week een extra vaccinatiespreekuur.

Zodra er in een kern twee of meer gevallen van mazelen buiten één gezin worden bevestigd is er sprake van een cluster. Dan wordt er volgens de richtlijn van het RIVM vervroegde vaccinatie aangeboden aan kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 maanden in de directe omgeving. Dat is nu dus het geval in Nieuwerkerk en Meliskerke. Inwoners van deze kernen kunnen nu hun kinderen vervroegd laten vaccineren tegen mazelen. Mensen uit andere kernen kunnen dit ook doen als er veelvuldig contact is met ongevaccineerde kinderen in deze twee kernen. Bijvoorbeeld omdat de kinderen bij elkaar op school of een kinderdagverblijf zitten of omdat er nauwe familiebanden bestaan.

 

Iemand die niet gevaccineerd is noch mazelen heeft doorgemaakt en contact heeft gehad met een mazelenpatiënt, kan zich alsnog beschermen tegen mazelen door binnen 72 uur na het contact een vaccinatie te halen.

 

Data en tijden van de vaccinatiespreekuren zijn te vinden op www.ggdzeeland.nl. Hebben mensen vragen over mazelen  dan kunnen zij terecht op www.ggdzeeland.nl of tussen 9.00 en 11.30 uur bellen naar telefoonnummer 0113-249480. Als ouders een vermoeden hebben van mazelen, adviseren we hen contact op te nemen met de huisarts.

Meer nieuws