VIJF KEER MAZELEN IN EEN OOSTERLANDS GEZIN

Algemeen

De mazelen hebben Schouwen-Duiveland bereikt en in één Oosterlands gezin hebben vijf gezinsleden de mazelen. In Nieuwerkerk is er één persoon besmet.Sinds vorige week zijn er 14 bevestigde gevallen van mazelen in Zeeland bijgekomen. Het totaal staat nu op 90. Er zijn 47 gevallen in Kruiningen, 3 in Scherpenisse, 1 in St. Maartensdijk, 6 in Tholen, 1 in Vlissingen, 7 in Wolphaartsdijk, 1 in Oostdijk, 4 in Biggekerke en 1 in Kapelle. Het aantal gevallen in Nieuwdorp is opgelopen naar 8, deze stijging is vooral te wijten aan het feit dat er meerdere kinderen in één gezin ziek worden. Er zijn een aantal plaatsen bijgekomen: 2 gevallen van mazelen in Borssele, 1 geval in ’s-Gravenpolder, 1 geval in Middelburg en 1 geval in Terneuzen, en de gevallen in Oosterland en Nieuwerkerk.

[banner]

In de nieuw bijgekomen plaatsen beperkt de uitbraak van mazelen zich tot één gezin of bij één persoon. Er wordt dan nog niet gesproken van een cluster. Zodra er meerdere gevallen bijkomen (in andere gezinsverbanden), is er sprake van een cluster en wordt er volgens de richtlijn van het RIVM vervroegde vaccinatie aangeboden aan kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 maanden.

In de gemeente Tholen, Reimerswaal en Borsele worden de extra vaccinatiespreekuren nog steeds aangeboden. Het extra spreekuur voor deze gemeenten werd al georganiseerd, omdat de vaccinatiegraad onder de 90% ligt en daardoor binnen de richtlijn van het RIVM valt. Data en tijden van deze spreekuren zijn te vinden op www.ggdzeeland.nl.

 

 

Hebben mensen vragen over mazelen of over de spreekuren van de GGD, dan kunnen zij terecht op www.ggdzeeland.nl of tussen 9.00 en 11.30 uur bellen naar telefoonnummer 0113-249480. Als ouders een vermoeden hebben van mazelen, adviseren we hen contact op te nemen met de huisarts.

Meer nieuws