Herinrichting Brouwersdam begint

Algemeen

Op de zuidelijke aanlanding van de Brouwersdam, de Poort van Zeeland, starten op 19 augustus diverse werkzaamheden die de kwaliteit van het openbaar gebied moeten verbeteren. Op 19 augustus starten de voorbereidingen voor een aantal ingrijpende verbeteringen in het openbaar gebied op Schouwen-Duiveland. De ingrepen hebben betrekking op de gehele herinrichting van het parkeerterrein de Wijde Wereld. Tegelijk met deze herinrichting wordt ook strandopgang Scharendijke heringericht. Deze strandopgang krijgt dezelfde uitstraling als de vijf opgangen die in 2012 aan de Noordzeezijde van de Brouwersdam zijn aangepakt. Het ontwerp voor het parkeerterrein en de strandopgang is gemaakt door Bosch Slabbers Landschapsarchitecten. Met de herinrichting wordt het parkeren ingepast in het (duinachtige) landschap, waarbij rekening wordt gehouden met de mogelijkheid van het houden van evenementen en helicopterlandingsplaats.

[banner]

De fiets- en voetgangerstunnel onder de N57, die de verbinding vormt tussen Scharendijke en het Noordzeestrand wordt eveneens aangepakt. De huidige graffiti wordt verwijderd en na het schoonmaken van de tunnelwanden brengt een kunstenaar op de wanden een professionele muurschildering aan. De tunnelwanden worden afgewerkt met een anti-graffiti coating. Met deze maatregel denkt het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen de tunnel sociaal veiliger en aantrekkelijker te maken.

Tenslotte wordt ook de huidige trap naar het strand van Scharendijke (West-Repart) vernieuwd en opgeknapt. De werkzaamheden zijn eind december 2013 afgerond. Tijdens de werkzaamheden worden maatregelen getroffen om de aanwezige flora en fauna te beschermen en bezoekers en ondernemers in de buurt zo min mogelijk overlast te bezorgen.

Meer nieuws