Alcholvrije feesten slaan aan in Renesse

Algemeen

Na een succesvolle reeks alcoholvrije party’s in 2012 is On The Rox weer terug in Renesse.  In de theaterzaal van Camping Julianahoeve feestten afgelopen woensdag 17 juli bijna 300 jongeren de hele avond op de beats van DJ Ayron en onder inspirerende kreten van MC Ruvienne. Klap op de vuurpijl was een optreden van de bekende rapper Keizer. Jongeren die hadden gewonnen in de alcohol quiz, met onder andere de vraag ‘Waarom heb jij een leuke avond zonder alcohol’ mochten Keizer backstage persoonlijk ontmoeten en met hem op de foto.

[banner]

Een half uur voordat de deuren van het jongerenfeest On The Rox open gaan, staan er al groepjes jongeren ongeduldig buiten te wachten. Ze maken foto’s bij de spectaculaire On The Rox limousine en voegen zich daarna in de rij voor de rode loper. Binnen 20 minuten waren de eerste 150 jongeren al binnen. De crew, bestaande uit animatieteams van Camping Julianahoeve en Vakantiepark Schouwen onder leiding van de crew van 125Procent, waren extra vrolijk en begeleidden de jongeren gedurende de avond. Het eerste uur deed iedereen mee aan de alcohol quiz, waarmee leuke prijzen te winnen waren en waar tegelijkertijd belangrijke informatie in verwerkt was zodat de aanwezige jongeren voorbereid zijn op de leeftijd waarop ze wel alcohol mogen drinken.

On The Rox is een uitgaansavond voor jongeren van 12 tot en met 15 jaar. De crew van On The Rox loopt rond om te controleren of jongeren niet stiekem thuis hebben gedronken, maar dit is slechts ter controle want wederom bleek dat jongeren zich netjes aan de regels houden. Het enige wat hen bezig houdt, is welke muziek er wordt gedraaid, welke artiest er optreedt en of er een foto van ze wordt gemaakt door de party fotograaf.

On The Rox is een ware uitgaansbeleving, met alles er op en er aan. On The Rox organiseert deze zomer weer een tweetal feesten in Renesse. De eerste was op woensdag 17 juli in het theater van Camping Julianahoeve en het tweede feest is op woensdag 7 augustus in het theater van Vakantiepark Schouwen, op de Hoogenboomlaan 28. Naast de vaste deejay Ayron en opzwepende MC Ruvienne, treedt op 7 augustus de bekende rapper Darryl op.

Kaarten zijn te koop bij de receptie van Camping Julianahoeve en Vakantiepark Schouwen, via jongerenkaartverkopers op Facebook en Twitter en aan de deur op de avond zelf.

Roxy (20 jaar), één van de organisatoren en het gezicht van de On The Rox feesten: “Alcoholvrije jongerenfeesten werken écht! Ik ben zelf jaren lang naar dit soort feesten geweest en ik leerde al snel dat ik voor een leuke avond geen alcohol nodig had”. Roxy drinkt nu nog steeds niet veel en is er trots op dat ze deze wijze les mag doorgeven aan de al weer wat jongere generatie.

Het alcoholvrije feest On The Rox toonde afgelopen woensdag op Camping Julianahoeve wederom aan dat er behoefte is aan een uitgaansavond voor deze leeftijdsdoelgroep. En uit de alcohol quiz bleek die avond dat jongeren in andere gelegenheden beïnvloed worden door drinkende leeftijdsgenoten of ouderen, terwijl ze zich op een feest als On The Rox uitstekend vermaken zonder verdovende middelen. Ze leren hier dat ze ook een leuke avond kunnen hebben zónder en bouwen zo een weerstand op tegen de druk van buitenaf om later, of nu al op andere gelegenheden ‘nee’ te zeggen tegen alcohol!

Voor meer informatie: Facebook.com/OnTheRoxRenesse

Meer nieuws