Nog steeds groei aantal gevallen mazelen

Algemeen

31-07-2013. Sinds vorige week zijn er 17 bevestigde gevallen van mazelen in Zeeland bijgekomen.  Het totaal staat nu op 64. Er zijn 45 gevallen in Kruiningen, 1 in Oostdijk, 3 in Scherpenisse, 1 in St. Maartensdijk en 6 in de kern Tholen. Het aantal gevallen in Wolphaartsdijk is opgelopen naar 6 en in Nieuwdorp zijn inmiddels 2 gevallen. De stijging is vooral te wijten aan het feit dat er meerdere kinderen in 1 gezin ziek worden.

[banner]

Inwoners uit Nieuwdorp die hun kind (vervroegd) willen laten vaccineren tegen mazelen, kunnen op afspraak terecht op het extra spreekuur in Heinkenszand. Het extra spreekuur voor deze gemeente werd al georganiseerd, omdat in gemeente Borsele de vaccinatiegraad onder de 90% ligt en daardoor binnen de richtlijn van het RIVM valt. GGD Zeeland heeft besloten de extra vaccinatiespreekuren tot in ieder geval 1 september te verlengen. Data en tijden zijn te vinden op de website. Te zijner tijd wordt opnieuw bekeken tot wanneer de spreekuren plaatsvinden.

Hebben mensen vragen over de mazelen, dan kunnen zij terecht op www.ggdzeeland.nl of tussen 9.00 en 11.30 uur bellen naar telefoonnummer 0113-249480. Als ouders een vermoeden hebben van mazelen, dan kunnen zij contact opnemen met de huisarts.

Meer nieuws