Man in Renesse aangehouden voor handel in drugs

Algemeen

Een oplettende beveiliger ziet in de nacht van maandag op dinsdag een verdachte auto op het Transferium in Renesse staan en vermoedt dat vandaar uit drugs gedeald wordt. De gewaarschuwde politie treft in de auto inderdaad zakjes met hennep en hasj aan en houdt vervolgens een 22-jarige man uit Halsteren aan.

 

De beveiliger had de vier jongens al eerder die avond gewaarschuwd voor het opsteken van een joint. In Renesse wordt een 'zero tolerance'-beleid gevoerd wat drugs betreft.

Later die nacht ziet hij de bestuurder van de auto met twee andere jongens vanuit het dorp naar zijn auto lopen en de beveiliger krijgt het vermoeden dat er drugs verkocht worden. Een aanleiding om de politie waarschuwen.

 

Op het moment dat de agenten arriveren komen de andere jongemannen aanlopen. Uit het gesprek dat volgt komt naar voren dat er drugs in de auto liggen en de auto wordt vervolgens grondig geïnspecteerd. Onder de passagiersstoel vinden de agenten een zwart schoudertasje met daarin 13 zakjes met hennep, een zakje met 6 apart verpakte brokjes hasj en 120 euro. Omdat de 22-jarige man uit Halsteren beweert de eigenaar te zijn van het schoudertasje wordt hij aangehouden op verdenking van handel in drugs. Uit de broekzak van één van zijn kompanen komt nog een klein zakje met hennep tevoorschijn. Alle aangetroffen drugs wordt vernietigd.

Meer nieuws