BOOT EN VAN SLOOTEN NEDERLANDS KAMPIOEN BEACHTENNIS

Pieter Boot en Ronald van Slooten zijn zaterdag in Scheveningen Nederlands kampioen beachtennis geworden. In de eindstrijd van de hoogste klasse (pro) wonnen de spelers uit respectievelijk Zierikzee en Zonnemaire met 6-4 6-4. ,,Dit voelt wel een beetje ongelooflijk", sprak Boot enkele uren na het behalen van de nationale titel. Vanwege het noodweer dat zaterdag over Nederland kwam, werd het programma van het NK beachtennis ingekort. Zouden er eerst pouleduels en daarna wedstrijden in een afvalschema worden afgewerkt, nu werden alle koppels meteen in een knock out-systeem gezet. Omdat Boot en Van Slooten, tot hun eigen verbazing, als tweede geplaatst waren, kregen ze in de eerste ronde een bye. In de kwartfinale wonnen ze met 6-1 van het duo Lennert van der Linden/Sjoerd Noordhoff. Voor een plaats in de eindstrijd moesten ze in de halve finale afrekenen met Tim van Pagee en Arend van Triest. Boot en Van Slooten versloegen de voormalige, Nederlandse kampioenen met 6-3 6-2. In de finale trof het Schouwse stel Patrick van Lokven en Laurens Mosselman, een duo dat in de eerste ronde van de favoriet op papier had gewonnen. In elke set een break was voldoende voor Boot en Van Slooten zich tot nationaal kampioen te kunnen kronen: 6-4 6-4. Boot: ,,Het was echt spannend. We voelen ons geweldig. Je wordt Nederlands kampioen in een sport die je superleuk vindt".