Medewerker SUS-team Renesse krijgt trap in gezicht

Algemeen

In de nacht van woensdag op donderdag hield een groep jongeren zich op bij de EHBO post aan de Hogezoom. Deze jongeren waren provocerend en verbaal agressief bezig.

Medewerkers van het SUS-team kwamen ter plaatse om de jongeren aan te spreken op hun gedrag. Een 24-jarige riep grove verwensingen en een 19-jarige uit de gemeente Kapelle gaf één van de SUS-medewerkers een stoot met zijn knie in het gezicht, daardoor brak een voortand af en sloeg er een tand door de lip van de medewerker. De medewerker gaf uit verdediging een klap terug.

De politie heft de twee jongeren aangehouden en de SUS-medewerker heeft aangifte van mishandeling gedaan.

 

 

SUS-team

Een SUS-team bestaat uit ervaren, sociale en verbaal sterke particuliere (horeca)beveiligers die in een bepaald gebied het uitgaanspubliek vroegtijdig sussen, corrigeren en wijzen op de (gedrag)regels. De SUS-teams worden vooral ingezet op hotspots. Een goed functionerend SUS-team signaleert misstanden en weet deze snel en op een vriendelijke maar effectieve wijze te voorkomen of te verhelpen. Als degenen die zich misdragen het advies van SUS-team negeren, of bij constatering van een misdrijf, wordt melding gemaakt bij de politie. De SUS-teams opereren onder verantwoordelijkheid van de politie.

 

Meer nieuws