Bijzonder trouwringverhaal in Ouwerkerk

Algemeen

Je trouwring drie dagen na je huwelijk verliezen op het strand van Ouwerkerk en hem een dag later alsnog terugvinden. Het is Hans Rotte uit Oosterland onlangs overkomen. Hans stapte eerder deze maand eindelijk in het huwelijk met zijn Heleen Clerx. Ze waren al vele jaren samen, maar van een huwelijk was het nog niet gekomen. Dat zouden ze pas doen als Heleen’s vader zijn oude DKW volledig had gerestaureerd. Maar toen dat eerder dit jaar dan toch gebeurde, hield Hans woord en vroeg zijn Heleen de volgende dag meteen ten huwelijk.

[banner]

Op naar de juwelier waar de ringen werden uitgekozen. De verkoopster met diep decolleté en flinke boezem vroeg Hans of de maat juist was. Mogelijk met andere gedachten dan de ring riep hij spontaan ‘Ja!’ Het resultaat was dat hij met een te grote ring huiswaarts keerde.

 

Toen hij op een maandag na zijn huwelijksfeest ging zwemmen in Ouwerkerk verloor hij zijn ring bij een laatste borstcrawl. Drie dagen na het feest was hij de ring al kwijt. Na een vergeefse speurtocht op het strand, gaf hij de moed op. Ook ’s avonds laat nog even terug maar weer zonder succes.

 

Tot de volgende morgen, tien hij om half zes in de ochtend alsnog terugkeerde naar het strandje van Ouwerkerk. ,,En wat denk je: Na tien minuten zag ik de ring voor de helft uit het slik steken, ongelooflijk!”, reageert hij later. ,,Ik had geen kwartier later moeten zijn want dan was het water erover en had ik hem echt nooit meer gevonden. Kunnen we hier symboliek uthalen?”

Meer nieuws