Boogert pakt inrichting Nieuwe kerk op

Algemeen

images.jpegBouwbedrijf Boogert in Oosterland gaat de herinrichting van de Nieuwe Kerk in Zierikzee oppakken. Na de bouwvak gaat de aannemer beginnen met de uitvoering van dit voor de Nieuwe Kerk zo belangrijke werk. Een beeldbepalend element van de herinrichting is de inbouw (de ‘Gallery’) ter plaatse van de ingang en recht tegenover het orgel.

[banner]

Dit element bevat alle voorzieningen om bij voorstellingen de bezoekers optimaal te kunnen bedienen. Tevens worden óp de Gallery zitplaatsen gerealiseerd met zicht op het podium en uitzicht door de hooggelegen ramen.  Bij de voorbereiding is er extra aandacht besteed om voorstellingen beter over het voetlicht te brengen. Zo komt er een verplaatsbaar podium met toneelvoorzieningen, worden trussen opgehangen voor de belichting van het podium en de zaal en worden voorzieningen getroffen voor de akoestiek.

Om het comfort te verbeteren wordt vloerverwarming aangebracht en worden langs de muren panelen voorzien om extra te kunnen verwarmen. Volgens de planning kan de Nieuwe Kerk vanaf januari 2014 weer volledig in gebruik worden genomen. Indien mogelijk zal al in december  een begin worden gemaakt met de verhuur.

 

Meer nieuws