Nieuwe 'mazelgevallen' in Zeeland

Algemeen

23-07-2013. Sinds vorige week zijn er 4 bevestigde gevallen van mazelen in Zeeland bijgekomen.Het totaal staat nu op 47. Er zijn 35 gevallen in Kruiningen, 1 in Oostdijk, 3 in Scherpenisse, 1 in St. Maartensdijk en 6 in de kern Tholen. Er is inmiddels ook een geval van mazelen in Wolphaartsdijk.

[banner]

In verband met het nieuwe geval van mazelen in Wolphaartsdijk, wordt nu ook daar conform de richtlijn van het RIVM een extra spreekuur georganiseerd. Tijden en data zijn te vinden op www.ggdzeeland.nl. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 maanden uit de kern Wolphaartsdijk kunnen hier op afspraak terecht voor een extra, vervroegde BMR vaccinatie.  Kinderen in de leeftijd van 14 maanden tot en met 18 jaar die niet beschermd zijn tegen mazelen omdat ze de vaccinaties in het Rijksvaccinatieprogramma niet hebben gehaald, kunnen de vaccinatie hier alsnog halen.

Hebben mensen vragen over de mazelen, dan kunnen zij terecht op www.ggdzeeland.nl of tussen 9.00 en 11.30 uur bellen naar telefoonnummer 0113-249480. Als ouders een vermoeden hebben van mazelen, dan kunnen zij contact opnemen met de huisarts.  Op Schouwen-Duiveland zijn geen gevallen van mazelen bekend.

 

Meer nieuws