Ginjaar voorzitter van RUD

Algemeen

De Regionale uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland is vandaag vrijdag officieel gestart en heeft Willem Ginjaar uit Burgh-Haamstede als voorzitter benoemd.De RUD Zeeland gaat vanaf 1 januari 2014 milieutaken uitvoeren voor Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en provincie Zeeland. Het algemeen bestuur van de RUD Zeeland kwam vandaag (28 juni) voor het eerst bij elkaar. Alle Zeeuwse gemeenten, provincie Zeeland en waterschap Scheldestromen gaven in de bijeenkomst aan tot de gemeenschappelijke regeling RUD Zeeland toe te treden.

[banner]

Daarmee gaat de samenwerking van start.?Het werk van de RUD richt zich op vergunningverlening, toezicht en handhaving voor onderdelen van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Wet milieubeheer. De vorming van de RUD Zeeland vloeit voort uit de opdracht van het Rijk om in Nederland gezamenlijke regionale uitvoeringsdiensten op te richten. Dit is bedoeld om voor de betreffende taken de dienstverlening te verbeteren en om een heldere verdeling van bevoegdheden tussen de verschillende overheden te bereiken.

Gepland staat dat de nieuwe Regionale uitvoeringsdienst Zeeland op 1 januari 2014 operationeel start. Het hoofdkantoor komt in het stadhuis van Terneuzen. Bij de uitvoeringsdienst gaan ongeveer honderd mensen werken. De medewerkers komen over van de deelnemende organisaties.

Alle deelnemers zijn met een bestuurderslid vertegenwoordigd in het algemeen bestuur. Die leden kozen vandaag uit hun midden wie het dagelijks bestuur van de RUD Zeeland vormen. Dat zijn George van Heukelom (provincie Zeeland), Willem Ginjaar (Waterschap Scheldestromen), Frank van Hulle (gemeente Terneuzen), Adrie van der Maas (gemeente Noord-Beveland) en Lambert Prevoo (gemeente Vlissingen). ?Willem Ginjaar is aangewezen als voorzitter van de RUD Zeeland. Frank van Hulle is zijn plaatsvervanger.

Meer nieuws