Scoop rekent op grote deelname onderzoek

Algemeen

Wie zich betrokken voelt bij de eigen leefomgeving en daar ook wel iets over wil zeggen, doet mee met het grootschalige onderzoek de Staat van Zeeland. Op initiatief van de provincie en in samenwerking met de gemeenten hebben vijftigduizend Zeeuwen een vragenlijst in de bus gekregen. Die kan tot half juli worden teruggestuurd of worden ingevuld via internet. Op Schouwen-Duiveland zijn er zo’n zesduizend formulieren verstuurd.

[banner]

Ankie Smit van Scoop, zelf wonend in Dreischor, is projectleider. Scoop, het Zeeuws instituut voor sociale en culturele ontwikkeling, heeft het onderzoek vier jaar geleden ook uitgevoerd. Inwoners van ieder dorp en iedere wijk in Zeeland hebben de vragenlijst gekregen. ,,Het is van groot belang wat we een goed beeld van de dorpen en de wijken krijgen. Juist daarom krijgen zoveel mensen de lijst”, legt Ankie Smit uit. Een te algemeen onderzoek zou te weinig bruikbaar materiaal opleveren.

Het onderzoek geeft een beeld van de mensen die in Zeeland wonen, hun belangstelling en bewegingen (woon bijvoorbeeld). Thema’s als gezondheid, veiligheid en mobiliteit zijn. Hoe wonen, werken en recreëeren de mensen? Scoop gaat na half juli aan de slag met de resultaten.,,Als er uitkomt dat men zich in een specifieke wijk bijvoorbeeld minder veilig voelt, dat kan een gemeente daar iets mee,” aldus de onderzoekster.

Daarom ook hoopt ze dat zoveel mogelijk mensen, die een lijst hebben ontvangen, deze ook zullen invullen. Dé kans om als betrokken burger je zegje te doen. De resultaten worden naar alle waarschijnlijkheid snel na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar aan de gemeentebesturen aangeboden.Wie geen lijst heeft ontvangen, maar toch graag meedoet, kan zich aanmelden voor de Staat van Zeeland. Eén telefoontje met Scoop (0118-682556) of een email naar staat@scoopzld.nl is voldoende.

 

Meer nieuws