Gemeente komt met ondergrondse strandcontainers

Algemeen

De gemeente introduceert komende week de ondergrondse strandcontainer. De stranden van Schouwen-Duiveland vormen een belangrijk onderdeel van het toeristisch recreatieve product. Schone stranden zijn een belangrijk visitekaartje. De gemeente heeft in samenwerking met een tweetal strandpaviljoenhouders en Groencombinatie Schouwen-Duiveland bij een aantal strandovergangen, ondergrondse afvalcontainers, gerealiseerd.

[banner]

Boenderbakken zijn hierdoor niet meer nodig, wat een fraaier beeld geeft. Ook is er de mogelijkheid om plastic te scheiden van het restafval via de oranje ondergrondse containers. Onder de noemer ‘’Strand Schoon’’ willen de organisaties het kleine zwerfvuil verder terugdringen. Op woensdag 26 juni worden de ondergrondse containers in gebruik genomen. Voorafgaand aan de onthulling kan iedereen die daar interesse in heeft deelnemen aan een natuurwandeling met als thema zwerfvuil. Aanmelden is verplicht.

 

Bij de gemeente bestond al langer de wens om met ondergrondse containers te gaan werken. Doordat een aantal paviljoenhouders zelf ook met ondergrondse containers wilden gaan werken, kon de strandaannemer de combinatie maken waardoor de boenderbakken op de stranden bij de Laone(paviljoen De Branding), Scholderlaan, Wilhelminahoeve(paviljoen ZuidZuidWest) en Oude Vuur, plaats konden maken voor ondergrondse afvalcontainers. Het is de bedoeling om in de toekomst het aantal containers uit te breiden. Onder de noemer ‘’Strand Schoon’’ worden bezoekers, op de betreffende locaties, op het inzamelen van afval geattendeerd. Hiervoor zijn er bij de overgangen informatieborden en op de stranden beachflags geplaatst. Daarnaast worden aan strandbezoekers afvalzakjes en zakasbakjes aangeboden. Met deze activiteiten moet het zwerfvuil, zoals sigarettenpeuken, blikjes, flesjes etc., op de stranden nog verder teruggedrongen worden.

 

Dat de stranden van de gemeente Schouwen-Duiveland al schoon zijn blijkt uit de verschillende prijzen die de gemeente ontving zoals, De Blauwe Vlag en ECO XXI Award. Ook scoorden we hoog in de schoonste strandverkiezing.

 

Meer nieuws