Vier gangen kreeft wijnhoeve Kleine Schorre

Algemeen

Het beste van twee op één avond. Dit is de achterliggende gedachte van Johan van de Velde, eigenaar van De Kleine Schorre, en kok Paul Muller over een bijzondere avond op zaterdag 22 juni. De avond heeft de naam ‘Kreeft in de wijngaard’ meegekregen. ,,We zitten middenin het kreeftenseizoen en we hebben hier een wijngaard’, verduidelijkt Paul Muller het idee. ,,Eén en één is twee en die zijn mooi te combineren.” Tijdens ‘Kreeft in de wijngaard’ wordt de gasten een viergangenmenu, waarin de Oosterschelde-kreeft op diverse manieren is verwerkt, voorgeschoteld. Om het exclusief te kunnen houden, kan Muller een mooi menu voor ongeveer honderd mensen samenstellen en maken. ,,Dat is ook om mezelf in te dekken. Als het slecht weer is, kan ik maximaal honderd mensen binnen kwijt.” Het eten van kreeft vormt ‘slechts’ een deel van de avond. De gasten worden ontvangen met Brut de Zélande, tijdens het diner staan er Zeeuwse wijnen op tafel en na het eten zijn er diverse likeuren van Kampen Destillateurs uit Bruinisse. Gedurende de avond is er live muziek door Frank Polak.

Meer nieuws