Mondragon weer open voor voorstellingen

Algemeen

Theatergroep Zierik is druk doende met haar voorstellingenserie in het oude theater Mondragon in Zierikzee. Dat opent in september zes keer haar statige deuren. Als afscheid, want daarna gaat de Concertzaal definitief tegen de vlakte. De kaartverkoop is gestart. Theatergroep Zierik werkt samen met de Stichting Markant Schouwen-Duiveland aan een waardig afscheid van het oude theater, dat inmiddels jaren geleden al haar deuren sloot. Het gebouw raakt in verval, maar toch slagen de initiatiefnemers erin om het gebouw nog één keer toegankelijk te maken. Niet in de laatste plaats dankzij de inzet van de huidige eigenaar, bouwbedrijf Boogert uit Oosterland.

[banner]

Het publiek gaat niet alleen naar de voorstelling – de Kersentuin van Tsjechov, maar krijgt ook de kans het gebouw nog één keer te ervaren. Een door het verval ietwat absurdistische omgeving, maar voor de gelegenheid wel in stijl ‘hersteld’. Vele vrijwilligers zijn bij het project betrokken.

Kon de Concertzaal vroeger meer dan driehonderd bezoekers aan, nu beperkt het zich tot zo’n 120 belangstellenden. Die kunnen aan tafeltjes genieten van het toneelstuk.

Het aantal plaatsen is dus beperkt. De verkoop van de kaarten is vandaag, vrijdag, van start gegaan via de website www.markantsd.nl. De kaarten kosten €15 per persoon en er kan gekozen worden uit de speeldate donderdag 5 (premiere), vrijdag 6, zaterdag 7, donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 september. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

De kersentuin is een Russisch toneelstuk. Het is het laatste toneelstuk van de Russische schrijver Anton Tsjechov. Het stuk ging in première in het Moskouse Kunsttheater op 17 januari 1904. Sinds de eerste opvoering in Moskou is het stuk wereldwijd in meerdere talen vertaald. Het staat tegenwoordig bekend als een klassieker. In vrijwel elke opvoering wordt het werk iets anders geïnterpreteerd. De Belgische regisseur Paula Bangels is aangetrokken om de theatergroep in Zierikzee te begeleiden.

Meer nieuws