Eerste kennismaking Campus Cultura

Algemeen

Op woensdag 19 juni voeren leerlingen van Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee de voorstelling ‘Grenzeloos’ uit voor hun medeleerlingen uit de eerste, tweede en derde klassen.De leerlingen werkten gedurende het afgelopen jaar aan hun voorstelling onder leiding van Jora Möhlmann van de Jeugdtheaterschool Zeeland en zetten hiermee Campus Cultura alvast in de schijnwerpers. Kunst, media en muziek zijn immers grenzeloos.

[banner]

De voorstelling, waarvan leerlingen al eerder een ‘preview’ kregen, in november en tijdens de Open Dag, is toegankelijk voor leerlingen en genodigden. De schoolband, onder leiding van Frans Friederich, zorgt voor een muzikale bijdrage.

 

Zoals het er nu naar uitziet zal de officiële opening van Campus Cultura in oktober plaats gaan vinden. In Campus Cultura werken Pontes Pieter Zeeman en verschillende culturele organisaties, zoals Bibliotheek Oosterschelde, Jeugdtheaterschool en Zeeuwse Muziekschool samen. Met het inrichten van een Campus Cultura , locatie Pontes Pieter Zeeman, willen de deelnemende partijen een aantal culturele voorzieningen binnen het schoolgebouw clusteren. Deze clustering maakt een versterking van de samenwerking tussen onderwijs en culturele instellingen mogelijk. Daarnaast biedt de Campus Cultura een oplossing voor het huisvestingsvraagstuk van deze culturele instellingen en de positie van de scholengemeenschap. Ook achter de schermen krijgt de samenwerking steeds meer vorm.

Meer nieuws