Nieuwe vesten voor reddingsbrigade

Algemeen

Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland mocht zaterdag 8 juni drie nieuwe reddingsvesten in ontvangst nemen uit handen van Sjaak Paardekooper van Proef Zeeland.De vesten zijn geschonken door Proef Zeeland en Neeltje Jans mosselen, beide gevestigd in het nieuwe bedrijfspand op Neeltje-Jans.

[banner]

Als leden van de vrijwillige reddingsbrigade op pad gaan met een van de boten is het dragen van een reddingsvest verplicht. Dit kan dus zijn tijdens strandbewaking, evenementenbewaking of een inzet van de rampenploeg. De materialen van de reddingsbrigade worden jaarlijks onderworpen aan een technische keuring om te kunnen blijven voldoen aan de hoge veiligheidseisen. Immers moet materiaal als reddingsvesten het leven van de opvarende van de reddingboten redden. Deze winter bleken drie reddingsvesten het  niveau van de keuring niet meer te halen, en werden daarom ook afgekeurd. Een aanzienlijke investering voor de organisatie welke draait op een hele kleine subsidie en verder sponsoring vanuit het bedrijfsleven.

 

De leden van de reddingsbrigade waren door WK Schot BV uit Zierikzee, de mosselvissers van de ZZ10, ZZ9, ZZ7 en ZZ4 gevraagd om de hulpverlening tijdens de opening van het nieuwe bedrijfspand op Neeltje-Jans voor hun rekening te nemen.  Deze inzet van EHBO-ers, en parkeerassistentie werd ingevuld met vrijwilligers. In ruil voor deze inzet, schonk Neeltje Jans Mosselen en Proef Zeeland de reddingsbrigade drie nieuwe reddingsvesten.

 

De partijen waren geen onbekende van elkaar, omdat deze ook alle onderdeel uit maken van de organisatie van de havendagen in Zierikzee. In 2011 werden door een schenking van de haringparty Schouwse maatjes ook al 3 reddingsvesten. vervangen. De reddingsbrigade beschikt over 9 uitrustingen

Meer nieuws