Pieter Zeemankalender voor Bhutan te koop

Algemeen

Bij een aantal bedrijven van Schouwen-Duiveland is op een helder blauwe raamfolder de actie 'Word vriendje, geef een tientje voor Bhutan' van de Pieter Zeeman school te lezen.  Hierop is in het klein ook de afdruk van de kalendermaand Juli te zien, die, om nog eens extra hierop uw aandacht te vestigen, bij dit artikel is afgedrukt. U kunt nu bij Kadoshop Viergever Havenpark 42 te Zierikzee, de VVV kantoren van Burgh Haamstede, Renesse en Zierikzee (aan de Haven en bij de Dikke Toren), Watersnoodmuseum te Ouwerkerk, Trudy van 't Westeinde acupunctuur Poststraat 46 te Zierikzee en Wijnhoeve de Kleine Schorre Zuiddijk 4 te Dreischor de verjaardagkalender van de maatschappelijke actie 'Pieter Zeeman bouwt aan bruggen naar Bhutan' voor 10 euro verkrijgen.

[banner]

Op www.pieterzeeman.nl kunt u alle foto's van de verjaardagskalender bekijken en uitgebreid lezen hoe deze actie samen met de leerlingen is opgezet en waarvoor de opbrengst bedoeld is. Daarin kunt u ook lezen hoe u één of eventueel meerdere exemplaren kunt bestellen. Op de foto ziet u het Thorthormi Gletsjermeer in Bhutan dat op 5000  meter hoogte gelegen is en dreigt open te breken. Om de 250 Bhutanen, die eraan werken om een ramp te voorkomen door het waterpeil te verlagen, van warme kleding, goede tenten en gereedschappen te voorzien, wordt deze actie u van harte aanbevolen. De opbrengst van de actie wordt doorgesluisd naar het Umojafonds (lees meer op www.umojafonds.nl onder 'Bhutan'.)

De uitgave van de eerste oplage van slechts 300 stuks van deze schitterend uitgevoerde verjaardagskalender is mede mogelijk gemaakt door donaties, bestellingen van de kalenders en/of producties op basis van de kostprijs door de volgende bedrijven en instellingen:G.van 't Westeinde, Acupunctuur, Zierikzee; Woningcorporatie Zeeuwland, Zierikzee; De Klerk Waterbouw, Werkendam; Groenendijk Onderwijs, Hardinxveld Giesendam; Robbert Zweegman grafisch ontwerper, Malden; LnO Drukkerij, Zierikzee; De factor  -Y- Uitgeverij, Zierikzee en Pontes Pieter Zeeman Scholengroep, Zierikzee. Deze bedrijven zijn opgenomen in de 'Dertiende maand' van de kalender, die ontstaan is doordat aan het Jaar van het Water, 2012, nog de maand januari van 2013 extra werd toegevoegd als dertiende maand, om op 1 februari de watersnoodramp van 1953 voor de zestigste maal te herdenken. Nieuwe bedrijven en instellingen die ook 'over de brug willen komen voor Bhutan' zijn van harte welkom om mede hun naam aan de tweede uitgave van de verjaarsdagkalender voor Bhutan, eind september 2013, te verbinden. Hierdoor zal de netto opbrengst per kalender nog aanzienlijk kunnen toenemen voor het zeer arme dun (700.000 inwoners) bevolkte  land Bhutan waar het 'Bruto Nationaal Geluk' de maatstaf is voor de inrichting van hun economie.

Meer nieuws