Handtekeningen onder huurcontract Campus Cultura

Algemeen

De feestelijke ondertekening van de Campus Cultura-huurovereenkomst is donderdagmiddag toch wat overschaduwd door de aangekondigde reorganisatie bij Pontes Pieter Zeeman.Het door WereldRegio al in april aangekondigde schrappen van de sectordirecteuren houdt de gemoederen nog steeds bezig. Jan Hendriks, voorzitter van het College van Bestuur van Pontes Goes én Zierikzee, zegt de onrust te begrijpen. ,,Natuurlijk, dat weet je als er functies verdwijnen. We hebben er begrip voor en leggen het graag uit.” Ook rector Sjef Lommen van Pieter Zeeman zelf zegt begrip te hebben. ,,Ik hoor toch dat het vooral de snelheid is waarmee de reorganisatie wordt doorgevoerd.”

[banner]

 

Het gaat om het schrappen van de functie sectordirecteur, waarvan Pieter Zeeman er twee heeft. ,,Met de mensen wordt gesproken over een andere plaats in de organisatie,” aldus Hendriks. Die plaatsen vervallen omdat het College van Bestuur naar één baas wil voor Pieter Zeeman en dat wordt (en blijft) Sjef Lommen. Ook de gemeenteraden van Goes en Schouwen-Duiveland willen opheldering. Ook het College van Bestuur bestaat straks uit één persoon.

 

Maar donderdagmiddag probeerde de schoolleiding toch vooral een feestje te organiseren. De Campus Cultura vordert gestaag en met de nieuwe huurders (bibliotheek, muziekschool en jeugdtheater) zijn de huurovereenkomsten getekend. Met een grote doos gebak werden de handtekeningen feestelijk gezet.

Het betekent dat de bibliotheek naar verwachting in september over gaat.

 

Hendriks: ,,We hebben ons verplicht om voor de komende vijfentwintig jaar voortgezet onderwijs op Schouwen-Duiveland te garanderen. Daar moeten stappen voor gezet worden. Organisatorisch, maar ook door het zoeken vans samenwerking met anderen. En dat is wat we nu doen.” Zijn koers heeft de instemming van onderwijs-wethouder Wim Stouten, die donderdag een gebakje mee at.

 

Meer nieuws